Astăzi începe sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Bacalaureatul, sesiunea de toamnă, începe astăzi.

Peste 43.500 de candidaţi sunt aşteptaţi să participe la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, care începe astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Primele rezultate se vor afişa în 3 septembrie, când se vor depune şi contestaţiile, iar rezultatele finale sunt programate să fie publicate în 7 septembrie.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunţat că peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probelor din sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2019.

Dintre aceştia, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

Sesiunea august-septembrie astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română/E)a, joi fiind programată cea la Limba şi literatura maternă/E)b, vineri – proba obligatorie a profilului/E)c, iar în 26 august – proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Conform MEN, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august.

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în 2 şi 3 septembrie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 3 septembrie (până la ora 12:00).

În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 7 septembrie.

Related posts

Leave a Comment

1 × four =