Apple este tot mai aproape de lansarea unui nou gadget: căști de realitate virtuală ce ar putea ajunge pe piață până la final de 2022

6 iunie 2022  |  12:33  |  👁 397 Vizualizari


Apple lansează rar produse cu totul noi: iPad a fost lansat în 2010, iar prima generație Apple Watch a fost lansată în 2014. Acum, tot mai multe surse vorbesc despre un dispozitiv de realitate virtuală și realitate augmentată care ar putea fi prezentat publicului cel târziu în această toamnă. Luni începe conferința anuală a dezvoltatorilor, iar subiectul va fi pe buzele tuturor.

De mai bine de cinci ani se vorbește despre posibilitatea ca Apple să lanseze un „VR headset”, un dispozitiv care să combine realitatea virtuală și cea augmentată. Se știe că Apple lucrează ani buni până să decidă lansarea unui produs cu totul nou, iar sursele spun că au apărut multe probleme tehnice pe care compania vrea neapărat să le depășească.

Microsoft, Facebook și Google se numără printre companiile care au ajuns în stadii diverse de dezvoltare pentru ochelari și căști de realitate virtuală (VR). Dar marea problemă este că în afară de câțiva fani ai jocurilor, publicul larg nu prea a fost convins că are nevoie de astfel de dispozitive care combină, de multe ori neconvingător, aplicațiile de VR cu realitatea din jurul nostru.

Multe dintre gadget-urile lansate în domeniu sunt incomod de purtat mai mult de 15 minute, multe aplicații îi fac pe oameni să amețească și cele mai multe pur și simplu nu au o utilitate. Să nu mai spunem și de faptul că cele mai reușite dispozitive sunt foarte scumpe.

Apple pregătește de ani buni lansarea unui dispozitiv VR – AR și a cumpărat companii din domeniu, a investit în cercetare și a pus bazele unor parteneriate cu Hollywood-ul.

SURSAhttps://economie.hotnews.ro/stiri-it-25603049-apple-este-tot-mai-aproape-lansarea-unui-nou-gadget-casti-realitate-virtuala-putea-ajunge-piata-pana-final-2022.htm

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.