Aplicație de mobil pentru vânzarea produselor tradiționale de la fermieri!

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a lansat o aplicaţie prin care poţi identifica şi cumpăra produsele alimentare făcute de fermieri.

Aplicaţia este un catalog al produselor tradiţionale certificate calitativ, care poate fi accesată atât de români cât şi de străini.

Aplicaţia intitulată Catalogul Produselor Alimenatare Certificate a fost lansată în cadrul târgului Indagra 2018 şi le permite utilizatorilor să găsească în timp real, produsele tradiţionale româneşti din zona în care se află, precum şi detalii complete referitoare la producător şi la reţetele utilizate.

Aplicaţia este o inițiativă de voluntariat din partea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, care doreşte să ajute consumatorii să aleagă acele produse alimentare care sunt sigure și autentice.

”Departamentul nostru de IT lucrează în acest moment la modulul care va permite ca fiecare produs atestat să aibă un cod care va putea fi scanat, consumatorul având imediat la dispoziție toate datele acestuia, inclusiv valabilitatea certificatului de atestare ca produs tradițional. De asemenea, am inițiat discuții cu producătorii pentru a le pune la dispoziție gratuit înscrierea în această aplicație. Doresc să le mulțumesc colegilor din departamentul IT pentru implicarea și dăruirea de care au dat dovadă și fac precizarea că la nivelul AFIR desfășurăm o multitudine de proiecte de responsabilitate socială și culturală prin care să aducem plus valoare actului administrativ”, a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general AFIR.

Șeful AFIR a adăugat că realizarea aplicației nu a costat nimic, angajații AFIR au făcut voluntariat, iar baza de date cu fermierii care au produse tradiționale certificate a fost preluată de la Ministerul Agriculturii. Înscrierea în catalog nu presupune niciun cost pentru fermieri.

Aplicația CPAC este disponibilă, într-o primă etapă, în Google Play Store/ Magazin Play. În etapa următoare aplicația va fi disponibilă și în AppStore.

Funcții disponibile în aplicație:

Căutarea produselor și a producătorilor după denumire si număr de atestat;

Afișarea pe hartă a producătorilor cu posibilitatea de navigare către un producător;

Filtrarea produselor și a producătorilor în funcție de:

– Tipul atestatului (Produs Tradițional, Rețetă Consacrată, DOP, IGP, Produs Montan)

– Categoria produselor

– Județul producătorului

– Distanță (necesită activarea sistemului de localizare al dispozitivului)

Afișarea detaliilor despre produs și producător:

– Număr Atestat

– Tip Atestat (Produs Tradițional, Rețetă Consacrată, DOP, IGP, Produs Montan)

– Punct de lucru

– Denumire

– Descriere

– Contact

Posibilitatea de a evalua un produs (necesită autentificare);

Posibilitatea de a crea o listă cu produse favorite (necesită autentificare).

Citiți și

Descoperă Prahova cu aplicaţia “Visit Prahova”

Related posts

Leave a Comment

nine − 3 =