Anul acesta, România este pe primul loc în Europa în privința producției de porumb!

Asociaţia generală a producătorilor de porumb (AGPM) informează că România ar urma să recolteze în acest an între 14,5 şi 15 milioane tone de porumb.

Agricultorii francezi nu au reuşit să evite puterea românească. Ţara lui Dracula vampirizează piaţa europeană a porumbului sau, cel puţin, o domina. Nu este chiar o surpriză. Gurmanzii ştiu că, dacă polenta (terci din făina de porumb) este apanajul regiunii munţilor Apenini, acest fel de mâncare gustoasă poartă numele de mămăligă în Carpaţi. (…) Profitul mare din cerealele galbene este rezultat din export”, relatează Le Monde.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, afirmă că vom va fi anul acesta pe primul loc în Uniunea Europeană la producţia de porumb, confirmând în același timp datele furnizate de publicaţia franceză, fără a oferi cifre exacte: “Ministerul Agriculturii confirmă ceea ce scrie publicaţia franceză. România va fi şi anul acesta pe primul loc la cultura porumbului, însă datele finale le vom furniza la încheierea recoltatului, întrucât, până la această dată, din suprafaţa însămânţată s-a recoltat 87%. Urmează să finalizăm recoltatul porumbului în următoarele săptămâni”.

În 2017, ţara noastră a raportat o producţie totală de cereale de aproape 27 de milioane de tone, cu recorduri istorice la grâu, mazăre, orz, floarea-soarelui, soia, porumb, cartofi, struguri şi porumb.

Related posts

Leave a Comment

1 × 5 =