ANM: avertizări Cod Galben și Portocaliu de vreme rea, dar și o prognoză specială pentru București

26 iunie 2020  |  08:27  |  👁 485 Vizualizari


Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu valabile în intervalul 26 iunie ora 10.30 – 26 iunie ora 21.

Avertizările ANM vizează cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată.

 

Astfel, în județele Alba și Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Sălaj, Bihor, Cluj, Sibiu și Gorj vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

 

În Crișana, Maramureș, Banat, în nord-vestul Olteniei, local în Transilvania și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

 

Vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică duminică (28 iunie) și în primele zile ale săptămânii viitoare, îndeosebi în regiunile nordice, centrale, precum și în zonele montane.

 

Prognoză specială ANM pentru București

 

ANM a lansat pentru București o prognoză meteo specială, valabilă în intervalul 26 iunie ora 10.30 – 26 iunie ora 21. În acest interval, vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jurul a 31 de grade.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.