Angela Merkel se pregăteşte pentru retragere, după 16 ani în fruntea guvernului german

1 septembrie 2021  |  06:22  |  👁 457 Vizualizari


Germania se pregătește de alegeri parlamentare. Pe final de mandat, cancelarul Angela Merkel a declarat că posibilitatea ca social-democrații să facă o coaliție cu partidul de extremă-stânga, Linke, este extrem de dificilă. Motivul ar fi diferențele doctrinare mari între cele două formațiuni.

Liderul social-democrat Olaf Scholz a adoptat în timpul campaniei electorale stilul actualului cancelar creștin-democrat, ceea ce pare să-i aducă succes. În sondajele de opinie este cotat cu cele mai mari șanse de a deveni viitorul cancelar. El nu a respins, totuși, posibilitatea ca formațiunea sa să formeze o coaliție cu extrema stângă.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Din punct de vedere al campaniei electorale, sunt foarte fericită că Olaf Scholz a recunoscut că am realizat foarte multe în marea coaliţie. Cred că am obţinut foarte mult împreună dar nu s-a întâmplat des ca PSD să vorbească pozitiv despre asta. Dar dacă o face acum este un lucru bun.

Cu mine în postul de cancelar, a spus Angela Merkel la întâlnirea cu omologul austriac, nu ar fi existat niciodată o alianță cu extrema-stângă.

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei: Din punctul meu de vedere, Consiliul European pierde, prin retragerea Angelei Merkel, nu numai un şef de guvern care a construit Uniunea Europeană ca nimeni altcineva dar şi o imensă experienţă cu care Angela Merkel a contribuit la discuţii şi dezbateri la nivel european.

Angela Merkel este în ultimele zile în fruntea guvernului pe care l-a condus 16 ani.

Creștin-democrații au scăzut mult în sondaje.

Social-democrații au un avans de 5 procente. În schimb, candidatul susținut de Merkel pentru postul de cancelar nu a rueușit să capteze încrederea electoratului.

Germania are programate alegeri generale pe 26 septembrie.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.