Anestezist din Sibiu a venit sa dea o mana de ajutor la SJU Ploiesti

6 iulie 2020  |  06:29  |  👁 454 Vizualizari


Un anestezist din Sibiu a venit sa dea o mana de ajutor la SJU Ploiesti, mai precis la unitatea mobilă de terapie intensivă, adusă de Raed Arafat în curtea spitalului.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu sare în ajutorul colegilor din Prahova, în lupta pe care aceștia o duc împotriva coronavirusului.

Dr. Vintilă Bogdan, medic rezident anul IV în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă, a fost trimis să lucreze la unitatea mobilă de terapie intensivă, care se află instalată în curtea Spitalului de Urgență Ploiești.

„În seara de 1 iulie, am primit un telefon de la domnul conf. univ .dr. Mihai Sava, care mi-a transmis că, în urma situației epidemiologice din Ploiești, este nevoie de medici care să operaționalizeze o unitate de Terapie Intensivă Mobilă, dedicată pentru pacienții CoVid, parcată în curtea Spitalului Județean de Urgență Ploiești. În acele clipe, primul meu gând a fost «Câtă încredere poate să aibă în mine acest om, să mă trimită într-o unitate care activează în premieră»?”. Răspunsul la această întrebare a venit tot în gând: Nu o să dezamăgesc, orice ar fi!”, a declarat dr. Bogdan Vintilă.

Anestezistul din Sibiu a ajuns pe 3 iulie și așteaptă, cu emoție, să se apuce de treabă.

„Am emoții foarte mari, doresc să mă ridic la nivelul așteptărilor, este foarte multă muncă de organizare, mă face să îmi fie foarte dor de secția mamă și de colegii de acasă, chiar dacă nu sunt plecat prea departe și nu de mult timp. Cu toate acestea, îmi doresc să aduc o contribuție importantă acestui proiect și să mă întorc acasă sănătos și mulțumit că am reușit să fac o mică diferență”, a adăugat Dr. Vintilă, care a transmis și un mesaj de avertizare: „țin să transmit că această perioadă nu este o glumă, este important să respectăm regulile și să demonstrăm că suntem o societate matură. Noi, medicii, ne dorim în primul rând să prevenim îmbolnăvirile”.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.