Alimente mai scumpe după începutul pandemiei. Cele mai mari scumpiri au fost la fructe și legume, iar cele mai mici la ouă

25 noiembrie 2020  |  07:55  |  👁 546 Vizualizari


Cumpărăm mai multe alimente şi la preţuri mai mari. Este concluzia unui raport al Consiliului Concurenţei pentru perioada de după apariția crizei sanitare. Cele mai mari scumpiri au fost la fructe și legume, iar cele mai mici la ouă. Producătorii și comercianţii dau însă asigurări că nu vor creşte prețurile la alimente în perioada sărbătorilor de iarnă.

Cel mai mult s-au scumpit fructele și legumele, cu aproape 23 de procente, adică în medie cu un leu pe kilogram. Urmează uleiul, pâinea, carnea și făina, conform unui raport al Consiliului Concurenței. Sunt scumpiri apărute după începutul pandemiei, în perioada martie-iulie.

Scumpirile au venit pe fondul vânzărilor de alimente în creștere cu 14%.

Românii sunt cetățenii Uniunii Europene care cheltuie cea mai mare parte a veniturilor pe mâncare. O treime din buget. De două ori mai mult decât media europeană, arată datele Consiliului Concurenței.

Comercianții și producătorii susțin însă că nu vor crește prețurile în perioada sărbătorilor de iarnă.

Scumpirile la unele produse au șubrezit bugetul românilor. Aceștia se consideră printre cetățenii Uniunii Europene cu veniturile cele mai afectate de pandemie, conform unui studiu.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.