Alexandru Rafila: „DSP-urile nu fac în mod corect anchetele epidemiologice!”

21 noiembrie 2020  |  16:06  |  👁 77 Vizualizari


Alexandru Rafila crede că este foarte posibil să apară al treilea val de infectări cu noul coronavirus în lunile februarie-martie, dar că depinde de măsurile de sănătate publică şi de măsurile individuale de protecţie.

Rafila (OMS) susţine că România ar trebui să efectueze un număr dublu de teste sau măcar să ajungă la capacitatea maximă de testare pe care o are în prezent. El acuză Direcţiile de Sănătate Publică că nu fac anchetele epidemiologice corect, acesta fiind şi motivul pentru care în ţara noastră nu se testează suficient.

Candidatul PSD la alegerile parlamentare și reprezentant al României la OMS, Alexandru Rafila, susţine că ar trebui să se testeze un număr dublu de persoane.

,,Domnul prim-ministru spune că avem 53.000 capacitate de teste si cel mai mult s-au facut 40.000. În mod curent se fac 35-38 de mii, deci avem 15.000 buffer.  Deci eu făceam 35 de mii de teste pe zi când aveam 5.000 de cazuri pe zi şi fac tot 35 de mii de teste şi când am 10 mii de cazuri pe zi. Asta ce îmi arată? Că nu fac ancheta epidemiologică şi nu îi indentific pe toţi cei care ar trebui să beneficieze de testare.  Ei nu beneficiază de testare pentru că nu se face ancheta epidemiologică, nu că sunt definițiile de la Institutul de Sănătate Publică.

Nu poți să oprești transmiterea fără o rețea de Sănătate Publică. Eu vă spun că ar trebui să facem între 70 si 80 de mii de teste în momentul de față și facem jumate. La noi, a fost o minune. Pe măsură ce numărul de cazuri a crescut,  numărul de teste a rămas la același nivel”, a spus candidatul PSD la alegerile parlamentare și reprezentant al României la OMS, Alexandru Rafila.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.