Alexandru Rafila, atac la Guvernul Cîţu din cauza tam-tam-ului pe care l-au făcut la startul campaniei de vaccinare

28 decembrie 2020  |  07:15  |  👁 695 Vizualizari


Campania de vaccinare anti-COVID a început, în România, duminică, 27 februarie. Până spre seara aceleiaşi zile, aproximativ 1000 de cadre medicale reuşiseră să se imunizeze.
Dar Alexandru Rafila, de la PSD, a criticat festivităţile care au însoţit startul acestei acţiuni la nivel naţional. El a precizat că „festivităţile au costat, cred, mai mult decât vaccinul”.
Pentru cele două cutii de vaccin care au sosit – că discutăm de două cutii de vaccin care conțineau, fiecare dintre ele, cinci recipiente secundare, care erau în gheață carbonică mi s-a părut puțin cam mult festivism: deplasare cu elicopterul ca să așteptăm la frontieră vaccinul…
Adică, până la urmă, cheltuielile implicate de aceste ‘festivități’ au fost, cred, mai mari decât valoarea vaccinului primit.
Cred că trebuie să fim modești și să facem o campanie de informare pentru că, din câte am văzut eu, campania de informare cam bate pasul pe loc. Ea trebuia să înceapă simultan cu obținerea aprobării vaccinului de la Agenţia Europeană a Medicamentului și cadrele medicale trebuie rapid instruite – toate cadrele medicale – pentru că ele sunt sursa de informații pentru restul populației.
Cred că bătălia în ceea ce privește durata vaccinării se dă în funcție de calitatea campaniei de informare și de comunicare„, a spus Rafila la postul B1 TV.
Prospectul vaccinului anti-COVID-19, publicat în limba română
Comisia Europeană a publicat prospectul tradus în limba română la vaccinul anti-COVID. Denumirea comercială a acestuia este Comirnaty concentrat pentru dispersie injectabilă – Vaccin de tip ARNm COVID-19 (cu nucleozide modificate) şi este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de 16 ani şi peste.
Comirnaty se administrează intramuscular după diluare, sub forma unei scheme cu 2 doze (a câte 0,3 ml), la o distanţă de cel puţin 21 zile una de alta.
Reacţiile adverse foarte frecvente observate în timpul studiilor clinice sunt cefalee, durere localizată la articulaţii, dureri musculare, durere la nivelul locului de administrare a injecţiei şi tumefiere la nivelul locului de administrare a injecţiei fatigabilitate, frisoane, iar după a doua doză de vaccin şi anume rapel a fost observată o frecvenţă mai mare a febrei.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.