Alexandri Nicolae: “Nu ştiam că primarul Dobre e atât de mincinos… credeam că e doar incompetent”

Conducerea Transport Călători Express Ploieşti reclamă că a pierdut eşalonarea datoriei către ANAF din cauza unei plăţi pe care Primăria nu a reuşit să o facă la timp în luna decembrie, în ciuda asigurărilor că sunt fonduri disponibile, iar directorul societăţii, Alexandri Nicolae, s-a arătat deranjat de declaraţiile primarului Dobre, care afirmase joi că problema a fost generată de managementul TCE. Managerul operatorului de transport public spune că Primăria Ploieşti nu a respectat termenul de plată al unei facturi din decembrie, contrazicându-l pe primar, şi spune că primarul minte în privinţa plăţilor şi că acesta n-a fost capabil să gândească un buget adecvat în 2018, să susţină serviciile publice şi “să se oprească din spectacole inutile”.
Directorul TCE spune că suma de 1,4 milioane de lei, aprobată în decembrie de Consiliul Local, a fost plătită de Primărie abia pe 9 ianuarie, în ciuda faptului că, potrivit înţelegerii care a funcţionat în toate lunile anterioare, termenul de plată era până pe data de 25 a lunii respective. În decembrie a fost o situaţie specială, în condiţiile în care Trezoreria a funcţionat până pe 21 inclusiv, însă administraţia locală nu a avut de unde să facă plata. “Am luat act de declaraţiile domnului primar despre situaţia TCE, în sensul pierderii eşalonării la ANAF ca urmare a unei plăţi neefectuate de către Primăria Ploieşti şi am aflat cu stupoare că Adrian Dobre, în afară de faptul că e incompetent, este şi mincinos. Faptul că declară că a făcut în termen toate plăţile către TCE – societate al cărei acţionar este Consiliul Local şi care asigură transportul public de călători pentru cetăţenii Ploieştiului şi cei din afara oraşului, iar dânsul nu înţelege să se aplece cu grijă asupra situaţiei şi să înceteze să acuze managementul – nu poate, ca fost susţinător al lui în campania electorală din 2016, decât să mă dezamăgească. În ceea ce priveşte minciunile, domnul primar Adrian Florin Dobre a declarat că a semnat în 21 decembrie două ordine de plată, unul pentru suma de 2,4 milioane de lei, reprezentând diferenţa pe 2017 aprobată de Consiliul Local, şi unul pentru suma de 1,4 milioane, de asemenea aprobată de Consiliul Local şi care reprezenta avansul către TCE. De când funcţionează această societate s-a plătit un avans de 2,4 milioane pentru prestaţiile lunii curente, iar regularizarea s-a făcut în perioada 1-15 a lunii următoare. În decembrie, eu am renunţat la un milion din acel avans, calculând că mă descurc cu o sumă de 1,4 milioane. Aceasta trebuia achitată până pe 25 decembrie. În urma şedinţei Consiliului Local în care au fost alocate aceste sume, eu am transmis facturile către Primărie, pe 18 decembrie, au fost verificate, au primit viza de control financiar, însă una dintre ele nu a fost plătită în decembrie. Cineva trebuie să răspundă. Executivul condus de Adrian Dobre trebuie să explice în faţa Consiliului Local ce s-a întâmplat. În momentul în care Consiliul Local a aprobat acele sume, orice societate comercială o ia ca atare şi îşi face toate calculele bazându-se pe faptul că le va primi. TCE a primit banii pe acea factură abia ieri. Ea nu a fost plătită în decembrie, dar nici nu mi-a spus nimeni din Primărie că nu se va achita, primisem toate asigurările”, a declarat Alexandri Nicolae pentru Telegrama.
Directorul TCE Ploieşti a fost deranjat şi de comentariul primarului, care a dat de înţeles că managementul societăţii şi-a drămuit greşit banii din decembrie şi a făcut alte cheltuieli în loc să facă plăţile către bugetul de stat. “La ce alte cheltuieli voia să renunţ? Voia să nu plătesc salariile? Oricum le-am dat parţial, abia pe 4 ianuarie le-am acoperit. Voia să nu cumpăr motorină? Asta ar fi însemnat să nu mai putem scoate autobuzele pe traseu, iar oricum şi aici avem o eşalonare. Voia să nu plătesc energie electrică? Nu am făcut nicio cheltuială în plus”, a mai afirmat directorul firmei de transport în comun.
Directorul TCE mai spune că în momentul în care a preluat societatea, aceasta avea datorii de circa 7 milioane de euro, acestea fiind reduse în ultimii doi ani ca urmare a aplicării unor măsuri de eficientizare, care au vizat atât creşterea veniturilor, cât şi reducerea cheltuielilor, inclusiv în cazul celor de personal. “Primarul Adrian Dobre nu a fost capabil să gândească un buget pe 2018 corect pentru serviciile publice şi să se oprească din spectacole inutile. Nu am ştiut că e atât de mincinos, credeam că e doar incompetent”, a încheiat Alexandri Nicolae.

Sursa: telegrama.ro

Related posts

Leave a Comment

1 + seventeen =