Alertă meteo Administrația Națională de Meteorologie. Avertismentul clar al meteorologilor

27 decembrie 2020  |  17:50  |  👁 503 Vizualizari


Meteorologii au dat o atenționare de cod portocaliu de ninsori abundente și viscol, pentru mai multe județe din România. De asemenea, sunt vizate de această alertă zonele montane din România, acolo unde se vor putea resimți temperaturi mult mai scăzute față de normalul perioase, însă și fenomene meteo mai dure.
Alertă meteo ANM. Vine prăpădul în țară
ANM – Administrația Națională de Meteorologie a spus azi că zece județe din Rmânia sunt vizate de cod portocaliu de viscol, dar și de ninsoare abundentă, îndeosebi în zonele de munte din țară.
Codul portocaliu de vreme rea va fi pentru: Alba, Brașov, Sibiu, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin , Hunedoara, Gorj și Vâlcea. De menționat eeste că avertizarea de cod portocaliu este în vigoare până azi la ora 20:00. Meteorologii afirmă că se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 120 km/h, iar zăpada rezultată în urma ninsorilor abundente va fi răsclită, determinându-se astfel reducerea semnificativă a vizibilității.
De asemenea, o altă avertizare de vreme rea a mai fost în vigoare ieri, în 13 județe din România. ANM- Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că ninsori puternice și viscol o să se resimtă în aproape jumătate din țară, iar avertizarea este valabilă până pe data de 28 decembrie.
ANM- Administrația Națională de Meteorologie a mai avertizat, așadar, că luni 28 decembrie, dar și marți, pe data de 29 noiembrie, că vântul de pe crestele munților o să sufle cu putere și va viscoli zăpada. De altfel, zonele cele mai vizate vor fi cele din Carpații Meridionali, acolo unde zăpada o să depășească chiar și doi metri înalțime.
Și în ziua de sâmbătă a mai fost emis un cod galben de vreme rea, care a vizat 13 județe, dar și zonele montane din România.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.