Ai primit vouchere de vacanță? Află 20 de locații de vis, unde le poți folosi!

Nu te-ai hotărât unde să pleci în această vară? Noi îți prezentăm 20 de pensiuni de poveste din România, unde să te duci cu voucherele de vacanță!

1. PENSIUNEA MELBA

Pensiune cu piscină la munte cu vouchere

Unde? Dubova, Mehedinți – la 394 de km de București, la 786 de km de Iași, la 224 de km de Timișoara

De ce? Am ajuns aici de mai multe ori și, de fiecare dată, am rămas cu aceeași impresie: simply wow! Construită într-un rai pe pământ, la propriu, Pensiunea Melba e limitată de cele două cazane ale Dunării. De oriunde te-ai afla, din camere, piscină sau din terasa săpată, efectiv, în apă, priveliștea este una care te lasă cu gura căscată.

Cât costă? Pentru o noapte de cazare, în sezon, veți plăti 300 de lei.

2. GASTHAUS

Cazare cu vouchere la munte

Unde? Văliug, Caraș Severin – la 478 de kilometri de București, la 128 de km de Timișoara, la 185 de km de Sarmizegetusa

De ce? Văliug e una dintre cele mai spectaculoase stațiuni de munte din România, așezată la poalele munților Semenic. Locul e un mic rai, cu multă liniște, aer curat și peisaje de munte care îți vor încărca bateriile. Pensiunea are un design superb și te duce în lumea cabanelor autentice austriece. Așa sunt serviciile aici: nemțești și de calitate.

3. APUSENI WILD

Pensiune cu piscină Apuseni

Unde? Remeti, Bihor – la 87 km de Oradea și la 100 km de Cluj

De ce? Așezată la poalele muntelui, locul te va uimi atât cu frumusețea lui, cât și cu sălbăticia lui, fiind, cel puțin din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai pitorești din Apuseni. Piscina e, de-a dreptul spectaculoasă, așezată chiar sub o stâncă. De reținut, faptul că accesul la piscină al persoanelor, care nu se cazează în pensiune, se face pe baza de programare telefonică.

Cât costă? 195 de lei, camera dublă.

4. CONACUL AMBIENT

Cazare cu vouchere în Brașov

Unde?  Cristian, Brașov: la 182 de km de București, la 9 km de Brașov

De ce? Pentru noi a fost o experiență autentică de 5 stele în România. Nu suntem noi, tocmai fanii luxului, dar, din când în când, ne place să ne mai și răsfățăm. Veți găsi aici un lux fin, cu un touch vintage și un loc de care vă veți îndrăgosti.

5. CABANA MOȚILOR

Cazare cu vouchere de vacanță la munte

Unde? Mărișel, Cluj – la 12 km de Lacul Belis, 50 de km de Parcul Național Apuseni

De ce? Ajungem, acum, în muntii Apuseni, la Mărișel, în cea mai mare comună ca suprafață locuită din lume. Priveliștea pe care o ai de pe terasa cabanei, unde îți vei savura, dimineața, cafeaua te va face să simți că ești, la propriu, deasupra lumii. Interiorul este un mix între cabanale de lux austriece și casele tradiționale moțești. Eu l-am descoperit, pentru prima dată, acum cinci ani. A fost și momentul când m-am îndrăgosit de acest loc de poveste și am tot revenit.

Cât costă? Cei care vor să doarmă la pensiune, vor plăti pentru o noapte de cazare, într-o cameră dublă, 240 de lei.


6. CONACUL LUI MALDĂR

Cazare la conac cu vouchere de vacanță

Unde?  Măldărești, Vâlcea – la 219 km de București, la 23 de km de Mănăstirea Polovragi, la 39 de km de traseul Transalpina

De ce? Vreti sa trăiți măcar pentru câteva zile ca o domniță sau ca un boier? O veche culă oltenească, restaurată în întregime, cu mobilier vechi, autentic, dar si cu accente de modernitate, vă așteaptă la Măldărești, în Vâlcea. Conacul lui Maldar este locul care vă va duce în acele vremuri “de poveste” si de povestit. Camerele poartă numele unor personaje din vechime, iar conacul este numit după unul dintre căpitanii lui Mihai Viteazul, Tudor Maldăr.

Cât costă?  O noapte de cazare costă 70 de euro, iar o cameră single, 50 de euro, cu mic dejun.

7. CASA DE MARE

Pensiune cu vouchere de vacanță la mare

Unde? Olimp

De ce? O oază de liniște, așa ar putea fi descrisă, în câteva cuvinte, Casa de Mare. Este situată într-o zonă izolată, cu o plajă proprie, cu bar și restaurant și cu o poziție unică, direct pe plajă, Casa de Mare e locul ideal pentru cei care vor să fie într-un loc cool și, totuși, să simtă că măcar o bucată mică de plajă și nisip le aparține lor și doar lor. Plaja e curată, deloc aglomerată, și nici nu veți auzi ”porumb de vânzare, cine mai dorește?”


8. GRAND HOTEL BALVANYOS Pensiune cu vouchere de vacanță cu spa

Unde? Băile Balvanyos (Turia), Covasna – la 7 km de lacul Sfânta Ana, la 252 de km de București

De ce?  Înconjurat de priveliştea unică a munţilor Bodoc, chiar în mijlocul pădurii, din jurul lacului Sfânta Ana, între Băile Tuşnad şi Târgu Secuiesc, “Balvanyos Resort” e locul perfect pentru cei care vor să evadeze pentru câteva zile și să uite de probleme și stres. Ne-a plăcut, în mod deosebit, designul modern și actual al complexului, care nu face notă discordantă cu mediul natural și sălbatic. Fie că te vei afla în piscina interioară sau în cea exterioară, priveliștea este de cinci stele. Numai pentru asta, experiența merită încercată.


9. CAMPING DOLPHIN

Cazare în Delta Dunării cu vouchere de vacanță

Unde?  Sfântu Gheorghe, Delta Dunării

De ce? Iubitorii de natură sălbatică pot avea parte de o experiență unică într-unul dintre cele mai pitorești campinguri din Europa. Ceea ce m-a uimit cel mai mult aici este experienta unică a acelei imagini incredibile, care ți se arată atunci când deschizi cortul. Green Dolphin Camping se află în Sfântu Gheorghe, într-o zonă pitorească din Rezervația Deltei Dunării, locul unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.

Cât costă? Costul campării unui cort de 2 persoane porneşte la 6,5 euro în extra sezon şi 8 euro în high season. Preţul închirierii unui bungalou porneşte de la 13 euro şi poate ajunge la 18 euro, în lunile iunie, iulie şi august.


10. CONACUL ARCHIA

Cazare la conac cu vouchere de vacanță

Unde? Archia, Hunedoara – la 395 km de București, la 398 de km de București

De ce? Ce ați spune de un weekend cu iz boieresc la Deva? Să trăiți, așa cum numai ardelenii știu, pe ritmul încet, să descoperiți viața “slow”. La 5 kilometri de oraș, Conacul Archia reînvie un parfum din epoca demult apusă a marilor boieri. Domeniul se întinde pe mai bine de 10 hectare, într-o zona liniștită, și este catalogat drept hotel de 4 stele. Cele 15 camere sunt decorate tematic, iar fiecare dintre ele are imprimată o poveste: vă puteți caza în Camera de Vânătoare destinată aventurierilor, în camera Floarea Soarelui sau în Camera Macilor.


11. PENSIUNEA GABRIELA

Pensiune cu vouchere de vacanță Bistrița

Unde? Mijlocenii Bârgăului, Bistrița – la 33 de km de Pasul Tihuța, la 23 de km de Colibița

De ce? E, de departe, una dintre locurile noastre favorite din Transilvania. E o agropensiune, de fapt, unde vă veți simți cu adevărat acasă. Și asta pentru că pensiunea, construită pe fonduri europene, are doar 2 camere, iar gazdele știu cu adevărat să facă turism și să te facă să te simți de-al casei. Este o construcție de tip cabană, cu finisaje realizate cu foarte mult bun gust. E perfectă pentru familiile cu copii. Cei mici, dar și cei mari pot explora cultura bio de mure și coacăze. Tip: aici am băut și cumpărat cel mai bun vin și cea mai bună pălincă de mure.

Cât costă? 100 de lei, camera twin


12. GLODEANCA

Pensiune cu vouchere de vacanță Maramureș

Unde? Glod, Maramureș – la 50 km de Cimitirul Vesel de la Săpânța și la 70 km de Baia Mare

De ce? E una dintre cele mai frumoase pensiuni tradiționale în care am ajuns vreodată. Am fost cazați aici o singură dată, dar de atunci ne-am tot dorit să revenim. Nu doar designul autentic, realizat cu mult gust, ne-a impresionat aici, ci mai ales ospitalitatea gazdelor. De reținut: e o pensiune din Maramureș child-friendly, cu mare toleranță pentru energia celor mici.


13. FISH VALLEY

Cazare cu piscină la munte

Unde? Câmpu lui Neag, Hunedoara – la 351 de km de București, la 272 de km de Cluj, la 99 de km de Mănăstirea Prislop

De ce? Situată în inima munților Retezat, la 2,5 km de asfalt și la 14 km de Straja, Fish Valley este destinația ideală pentru petrecerea concediului, pentru cei care iubesc locurile mai izolate, departe ochii curioși ai vecinilor. Frumusețea zonei, indiferent de anotimp, o să vă facă, clar, să reveniți. Camerele spațioase, mobilate şi decorate într-un stil modern cu influențe tradiționale face din această locație nu doar una pitorească, ci și una foarte romantică.

Cât costă? Prețul unei camere duble, pentru o noapte, este de 210 lei. În preț este inclus și micul dejun de tip bufet.

14. DOMENIUL DORNEI
Pensiune cu vouchere de vacanță, Bucovina

Unde? Dorna Arini, Suceava – la 231 de km de Iași, la 196 de km de Cluj, la 513 km de București

De ce? Mergem acum în Bucovina, într-un loc special, unde natura sălbatică se îmbină perfect cu noul și modernul. Situat în localitatea Dorna Arini din Munții Bistriței, la 10 minute cu mașina de Vatra Dornei, Domeniul Dornei (clasificat la 4 stele) oferă o zona spa modernă la care oaspeţii au acces gratuit, dar și un lac artificial, de unde veți putea admira peisajul superb. Proprietarii pun la dispoziție și facilități de grătar, dar și un foișor.

Cât costă? Prețul pentru o noapte de cazare este de 50 de euro, pentru o noapte, cu mic dejun inclus, potrivit Booking.com.


15. FLOAREA DE COLȚ
Pensiune cu vouchere de vacanță Apuseni

Unde? Poiana Gâldei, Alba – la 29 km de Alba Iulia, 97 km de Cluj-Napoca, 104 km de Sibiu şi 379 km de Bucureşti.

De ce? Este într-o zonă splendidă, unde floarea de colț creşte la cea mai joasă altitudine din Europa, la aproximativ 600 metri altitudine. Dincolo de natura sălbatică, aici te va surprinde cel mai mult ospitalitatea gazdelor. Veți mânca cele mai bune plăcinte moțești și vă veți răcori cu cele mai bune cocktailuri, preparate cu siropuri naturale, culese chiar de gazde. Traseele turistice aflate în apropiere fac din sejur o vacanţă completă.

Cât costă? 209 lei, camera dublă, cu mic dejun inclus, potrivit Booking.com

16. CASTELUL HALLER

Cazare cu vouchere de vacanță în Mureș

Unde?  Ogra, Mureș – la 22 de kilometri de orasul Târgu Mureș, pe malul râului Mures, aproape de drumul european E60 și la 9 km de Aeroportul Internațional Târgu Mureș.

De ce? Chiar în inima Transilvaniei, în Ogra, Mureș, se află pensiunea Castel Haller – o clădire în stil post baroc, ridicată în secolul al XVII-lea, renovată recent. Din 2011, castelul funcționeaza că pensiune, restaurant și cramă cu 100 de locuri. În plus, are și un centru de recreere cu apă termală sărată obținută chiar din curtea castelului. Vă puteți relaxa în jaccuzi, în sauna finlandeză sau în camera de salină. Are și bazin pentru copii și ciubăr exterior cu apă sărată.

Cât costă? O cameră dublă deluxe costă de la 300 de lei pe noapte, cu mic dejun, inclus.

17. POTCOAVA MOUNTAIN HIDEAWAY

Pensiune child-friendly aproape de București

Unde? Runcu, Dâmbovița – la 122 de km de București.

De ce? Înconjurată de natură sălbatică, fără tehnologie în cameră (fără TV), așa s-ar putea descrie, în câteva cuvinte, Potcoava Mountain Hideaway, poate cea mai frumoasă pensiune tip fermă din România. La aproximativ două ore de București, Potcoava e locul perfect pentru o primă lecție de călărie. Cei mici vor fi mai mult decât încântați: pot călări, pot participa la workshop-uri de olărit și se pot bucura din plin de natură, de poveste.

Cât costă: 260 de lei pe noapte, potrivit Booking.com.

18. PENSIUNEA SEKELY

Pensiune cu ciubăr la munte

Unde? Ciumani, Harghita – la 339 de km de București, la 210 km de Cluj, la 223 de km de Iași

De ce? Pensiunea Szekely este situată în inima munților Gurghiului, lângă o pădure, la doar 9 km de centrul comunei Ciumani. Complexul se află într-o locaţie idilică în Ardeal şi vă oferă camere confortabile pentru a vă putea bucura de munte. Complexul are o piscină, un centru spa. Noi am preferat, însă, relaxarea la ciubărul cu apă sărată, cu un view super spre munte.

Cât costă? De la 130 de lei, potrivit Booking.com.

19. COMANA RESORT

Pensiune aproape de București cu vouchere de vacanță

Unde?  Comana, Giurgiu – la 36 de km de București

De ce?  Dacă sunteți aproape de București și doriți să evadați într-un colț de natură minunat, Casa Comana este chiar locul potrivit. Este situată fix în inima Deltei Neajlovului, într-o zonă pitorească. Cei mici nu se vor plictisi cu siguranță: au la dispoziție un parc de cățărări, tiroliană și ponei, iar cei mari pot încerca delicioasele preparate grecești.

SUB CETATE LA MATEI
Pensiune cu vouchere de vacanță în Maramureș

Unde? Oncești, la 45 de km de Parcul Național Munții Maramureșului.

De ce? După porțile maramureșene, întotdeauna, se ascunde ceva frumos, nu? Așa e și la pensiunea “Sub Cetate la Matei”. O dată ce i-ai trecut pragul, te simți ca acasă, într-un loc mirific, unde mâncarea este nu fudulie, ci temelie. E bună de te lingi pe degete. Bucatele sunt servite de fete în costum popular, în timp ce ansamblul folcloric vă va picura-n ureche cântece vesele de ale locului. Ca’n Maramu’!

Sursa: Călător în Bascheți

Related posts

Leave a Comment

four × four =