Ai depozitat greșit alimentele în frigider – un expert spune de ce nu e bine să nu pui laptele pe ușă

3 martie 2023  |  20:27  |  👁 144 Vizualizari


  • Expertul în risipa alimentară Kate Hall a dezvăluit o serie de trucuri utile pentru a ne păstra frigiderul curat ca lacrima și pentru a gestiona cantitatea de alimente pe care o aruncăm săptămânal.
  • S-ar putea să nu îți treacă prin minte să îți cureți bine frigiderul, dar, dacă este bine făcut, acesta tău ar putea deveni cu 25% mai eficient.
  • Deși tuturor ne-ar plăcea să avem un frigider plin până la refuz, acest lucru nu este cel mai bun lucru pentru eficiența frigiderului.

Să risipești cât mai puțină mâncare este mai important ca niciodată din cauza crizei costului vieții. Dar aruncarea mâncării din frigider este un lucru obișnuit pentru unii.

De la carnea prost păstrată până la uitarea datei limită de consum, este o adevărată rușine că unele alimente ajung mai degrabă pe fundul coșului de gunoi decât în stomacul nostru. Expertul în risipa alimentară Kate Hall a dezvăluit cum să limitezi aruncarea conținutului frigiderului și cum să păstrezi în stare bună și curată carnea albă.

Experta, care a fondat site-ul The Full Freezer, a împărtășit cum să menții un frigider sănătos.

Temperatura rece

Aparent, ar trebui să păstrezi frigiderul între 1-6C. Acest punct optim menține alimentele la temperatura perfectă pentru ca acestea să nu înghețe și să nu se strice mai repede. Potrivit expertului, unele dintre frigiderele noastre sunt setate prea sus.

Multe dintre frigiderele noastre sunt setate prea sus, la aproximativ 8C. Nu te baza pe senzorul încorporat – acesta îți spune doar despre o parte a frigiderului tău. În schimb, folosește un afișaj extern cu senzori wireless pentru o citire precisă”, a declarat Kate pentru Fabulous.

Un frigider curat

S-ar putea să nu îți treacă prin minte să îți cureți bine frigiderul, dar, dacă este bine făcut, acesta tău ar putea deveni cu 25% mai eficient. Cum, poate te întrebi? Ei bine, dacă aspiri filtrele prăfuite de pe pereții frigiderului și de pe serpentinele din spate, atunci ai nimerit-o!

Nu trebuie să uiți să cureți zilnic mânerele, săptămânal ușile și sigiliile, iar la fiecare trei luni să faci o curățare detaliată. Kate a menționat că ar trebui să se folosească „apă caldă și lichid de spălat” împreună cu o periuță de dinți pentru petele dificile. Cu toate acestea, experta a avertizat: „A se evita înălbitorul și detergenții chimici care nu sunt siguri”.

Pentru a vă organiza corect stocul, asigurați-vă că ați pus fiecare articol în locul potrivit. Și, Kate a sfătuit să nu puneți laptele pe uşa frigiderului pentru că acolo temperaturile oscilează şi se poate strica mai repede.

Carnea precoaptă, mezelurile și resturile de mâncare se pun pe raftul de sus al frigiderului”, a sugerat Kate. În mijloc ar trebui să stea produsele lactate, în special laptele, iar brânza moale poate sta pe ușă.Depozitați gemurile, brânza moale și sucul pe ușă și puneți fructele și legumele în sertarele de jos pentru a le proteja de mirosuri”, a spus expertul.

Deși tuturor ne-ar plăcea să avem un frigider plin până la refuz, acest lucru nu este cel mai bun lucru pentru eficiența frigiderului. Dacă mâncarea dvs. este strivită sau dacă aveți spații mari între rafturi, atunci acest lucru este un pas greșit. Potrivit expertului în deșeuri alimentare, frigiderul nu ar trebui să fie niciodată plin mai mult de 75%. Acest lucru are legătură cu lăsarea aerului rece” să circule.

Ea recomandă, de asemenea, să vă abțineți de la stivuirea produselor unele peste altele și, în schimb, să puneți grupurile de alimente sigure în recipiente de sticlă organizate.

Poate fi dificil să vă amintiți când ați deschis un pahar de pesto sau când ați mâncat pentru prima dată dulceață. Dar un bun memento este mucegaiul care trăiește acum în mijlocul produselor dumneavoastră. În loc să risipești și să lași alimentele să se strice, atunci Kate recomandă să folosești un marker de încredere. Ea a îndrumat să luați o etichetă autocolantă și să scrieți data din ziua deschiderii.

Apoi, pe măsură ce se apropie data limită de consum, puteți porționa și congela fără să o irosiți”, a adăugat ea. Dacă mai aveți nevoie de un alt memento, în afară de etichete, atunci expertul în deșeuri alimentare a sugerat să creați un raft „mănâncă-mă primul”. În acest fel, veți ști încotro să vă îndreptați în frigider pentru a menține la minimum aruncarea la gunoi a mâncării. Totuși, acest lucru vine cu un avertisment.

Orice ați face, nu puneți carnea crudă pe același raft cu alte grupe de alimente, cum ar fi pesto și unt. Riscul de contaminare încrucișată este prea mare”, a îndemnat Kate. Umplerea frigiderului cu legume este benefică pentru sănătate, dar poate fi dăunătoare pentru buzunar dacă este risipită. Dacă puneți unele legume una lângă alta, atunci acestea pot transmite mucegai din cauza umidității.

Frunzele verzi și ierburile aromatice au nevoie de mai mult pentru a rămâne proaspete și crocante, în timp ce merele și avocado au nevoie de umiditate scăzută pentru a rezista mai mult timp”, s-a exprimat Kate. „Unele emit mai mult gaz etilenă decât altele pe măsură ce se coc și fac ca alte produse să se mucegăiască mai repede. Folosiți pungi de economisire a alimentelor pentru a vă separa articolele, astfel încât acestea să dureze mai mult timp.”

Fiți atenți la alimentele pe care le puneți în frigider pentru a evita mirosurile urât mirositoare. Dacă vă plac alimentele înțepătoare, cum ar fi peștele și ceapa, atunci Kate sugerează să folosiți vase de sticlă pentru a diminua mirosul. Și, bicarbonatul de sodiu va deveni cel mai bun prieten al tău.

Păstrați o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu pe raftul de jos, a sfătuit expertul în deșeuri alimentare. Este un odorizant natural și vă va păstra frigiderul cu un miros proaspăt.”

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.