Aflați când va avea loc premiera filmului ,,Moromeții 2” la Ploiești!

Cel mai așteptat film al anului, “Moromeţii 2”, continuă povestea familiei Moromete după cel de-al doilea Război Mondial, în timpul comunismului în România, avându-l în prim-plan pe mezinul Niculae.

Filmările au debutat în luna septembrie a anului trecut, fiind produs de Libra Film Productions, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Studioului Cinematografic al Ministerului Culturii.

”N-a fost uşor să înlocuim o echipă de actori ca Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu sau Mitică Popescu, sunt nume de referinţă care pot inhiba orice actor. Au trecut însă 32 de ani, era greu de presupus că vom putea continua cu aceiaşi actori, cu atât mai mult cu cât acţiunea este plasată la doar câţiva ani după cea din primul film. Dar sunt foarte încrezător în calităţile şi talentul noii echipe de actori şi sper că voi reuşi să iau ce e mai bun de la ei”, a declarat regizorul.

”Cred că va fi un film ce va arăta celor care vor dori să-l vadă istoria dulce-amară, tragică de multe ori, a ţăranului român în general, a familiei Moromete în particular. O armonie milenară spulberată de experienţe sociale dezastruoase. Pentru a sparge bariera preconcepţiilor, stereotipiilor şi anchilozelor de tot felul, în ceea ce priveşte personajul Ilie Moromete pe care îl voi interpreta, pentru că una dintre virtuţile lui este disimularea, voi răspunde curiozităţilor cu vorbele personajului: «Să ţineţi minte că la noapte o să plouă. Dacă dă ploaia asta, o să fac o grămadă de grâu»”, a spus actorul Horaţiu Mălăele.

La Ploiești, premiera filmului va avea loc vineri, 9 noiembrie, la Cinema City Afi începând cu ora 19.00, într-o prezentare de gală, în prezența echipei.

,,Moromeţii 2” va rula în toate cinematografele din țară începând cu data de 16 noiembrie.

Related posts

Leave a Comment

five × three =