ADMITERE LICEU | Ministrul Educației a modificat calendarul. Probele de aptitudini – amânate cu o lună, oferta liceelor – anunțată abia pe 30 mai

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a emis, luni, un ordin prin care amână probele de aptitudini care trebuie susținute, în cadrul admiterii la liceu, de elevii interesați să intre la clase cu predare intensivă a unei limbi străine sau cele vocaționale (profil sportiv, pedagogic etc).
Schimbările au apărut exact în ziua în care, conform vechiului calendar, ar fi început înscrierea în vederea susținerii acestor testări (programate pentru 13-14 mai). Probele propriu-zise erau planificate pentru perioada 15-17 mai.
Potrivit noului calendar, înscrierile se vor face pe 5 și 6 iunie, iar probele vor fi organizate pe 10-12 iunie. Documentul face mențiunea că la acestea participă “numai candidații promovați”, mai precis cei cu situația școlară încheiată, având în vedere că, la clasa a VIII-a, cursurile se vor încheia încă de pe 7 iunie.
Anunțul privind modificarea, făcut practic în timpul înscrierilor și cu mai puțin de 48 de ore înainte de starul probelor de aptitudini, a stârnit revolta celor implicați în admitere.
Aceasta este a doua decizie majoră cu privire la admiterea la liceu, luată în ultimele săptămâni, după ce Ministerul Educației a hotărât și reducerea masivă a numărului de locuri pentru clasele a IX-a, în anul școlar 2019 -2020.
La Ploiești a început, de luni, Bursa de valori educaționale, în care, teoretic, liceele ar trebui să-și prezinte oferta pentru admiterea din acest an.
Noul calendar stabilește, însă, că anunțul oficial privind cifra de școlarizare va fi făcut abia pe 30 mai, iar borșurile cu informații vor ajunge la elevi tot cam atunci.

Related posts

Leave a Comment

19 − eighteen =