Acord-cadru pentru hrana fazanilor de la Gherghiţa

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva RA are în vedere achiziționarea de nutrețuri combinate destinate fazanilor de la Crescătoria de fazani Gherghița, aparținând Direcției Silvice Prahova.
Și, pentru că fazanii au nevoie de hrană specială pentru a fi crescuți cum trebuie, Romsilva a pus și condiții participanților la licitația care va avea loc în perioada următoare. Cea mai mare valoare pentru achiziția hranei fazanilor de la Gherghița va merge pentru exemplarele adulte, aproape un milion de lei din totalul estimat al achiziției (1,33 milioane de lei) urmând să aibă această destinație.
Conform caietului de sarcini al achiziției, produsele trebuie să asigure un conținut ridicat de vitamine, de minerale, de microelemente, atioxidanți pentru a le asigura fazanilor cerințele biologice, dar și productive pentru funcționarea corespunzătoare a fazaneriei din Prahova aparținând Direcției Silvice județene.
Important este de precizat că nutrețul nu trebuie să conțină produse toxice sau interzise în industria alimentară atât pentru fazani, dar și pentru producția lor, având în vedere că fazanul crescut pentru vânătoare sau pentru repopulare urmează să fie destinat piețelor externe care se dovedesc a fi foarte exigente față de modul de hrănire al păsărilor, care trebuie să fie “ecologice”.
În privința hranei destinate puilor de fazani, trebuie să asigure creșterea rapidă a acestora, dar să le și furnizeze o rezistență sporită și, prin urmare, să conducă la scăderea ratei mortalității.

Related posts

Leave a Comment

19 − 11 =