Acces gratuit la Muzeul Antipa pentru vizitatorii care aduc 20 de pungi de plastic

Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” organizează, în perioada 16 noiembrie-16 decembrie, o expoziţie temporară care va aborda problema poluării apelor cu deşeuri din plastic. 

Pe 17 noiembrie, vizitatorii care vin cu 20 de pungi de plastic, vor avea accesul gratuit pentru a vizita expoziţia şi instalaţia interactivă.

“Vino sâmbătă cu minimum 20 de pungi de plastic la Muzeul Antipa și vei vizita gratuit expoziția permanentă. Pe 17 noiembrie poți afla mai multe despre Plastic, cel mai nou prădător și ce impact are asupra ecosistemelor acvatice! Diorama interactivă prin care vei descoperi aceste lucruri va rămâne expusă la Muzeu până pe data de 16 decembrie 2018”, se arată într-un anunţ al muzeului.


Conform Uniunii Europene, aproximativ 150.000 de tone de plastic ajung să polueze apele europene în fiecare an, având un efect devastator asupra vieții marine. O dată ajung în mediul înconjurător, deșeurile se descompun în particule de microplastic, care au un impact major asupra anumitor animale marine, se acumulează în lanțul alimentar și ajung să contamineze inclusiv hrana pe care o consumăm și apa pe care o bem.

Pentru prima dată, oamenii de știință au descoperit că avem microplastic în noi, pe care îl consumăm oriunde ne-am afla în Europa
Conform organizației Ocean Observancy, cel puțin 8 milioane de tone de plastic ajung în oceane în fiecare an, iar în ritmul actual vom avea o tonă de plastic la fiecare trei tone de pește în următorii 10 ani.


Companiile petroliere au investit 180 de miliarde de dolari în fabrici de plastic din 2010 și până în prezent, iar ca urmare producția de plastic la nivel global ar putea crește cu 40% în următorii 10 ani.

 

sursa:green report

Related posts

Leave a Comment

eighteen + 16 =