A murit părintele Daniel Iarca, fondatorul Bisericii Călătorului de pe DN1

3 iulie 2020  |  11:17  |  👁 3126 Vizualizari


Luni, 29 iunie, s-a stins din viață diaconul și preotul Daniel Iarca la vârsta de 68 de ani. Trupul neînsuflețit al părintelui a fost depus în incinta Bisericii Pelerinului sau Călătorului cum este cunoscută pentru majoritatea creștinilor care o frecventează.
Slujba de înmormântare a parintelui a avut loc joi, 2 iulie, zi în care trupul său a intrat pentru ultima dată în biserica pe care a zidit-o cu mare dragoste și cu mari eforturi pentru credincioși. Părintele a fost înmormantat în apropiere de biserica mult iubită. La slujbă au participat mai mulți credincioși care l-au avut ca duhovnic de zeci de ani, precum și familia acestuia. Părintele avea trei copii împreună cu soția sa, Georgeta Iarca: Costin-Daniel (inginer), Zoe-Elena (inginer) și Georgeta (economist). În timpul slujbei a fost redat și mesajul Preafericitului Daniel despre părintele Iarca, despre care a afirmat, între altele, că „a fost un preot harnic și neobosit a Bisericii lui Hristos “.
Preotul Daniel Iarca s-a născut în anul 1952 și a locuit în comuna Talea, iar studiile teologice le-a urmat la București în cadrul Institutului Teologic de Grad Universitar (1974-1978). În anul finalizării studiilor a fost numit diacon și preot de către ierarhul Roman Ialomițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. De asemenea, s-a implicat în restaurarea bisericii parohiale din Talea prin contribuția cu mobilier bisericesc, pardoseala din marmură, haine preoțești. În anul 2017, prin hotărârea Consiliului Local, i-a fost acordat titlul de „Cetățean de Onoare al Orașului Băicoi.
Preotul este cunoscut și pentru faptul că atunci când a trecut la construirea Bisericii Pelerinului, a refuzat orice sumă din banii primăriei și a fondat biserica din donații de la creștini și din banii proprii și ai familiei. Primise suma de 120 de milioane de lei de la primărie. De asemenea, s-a implicat în sculptarea pieselor de mobilier din interiorul Bisericii Pelerinului realizate din lemn de stejar sau de paltin.
Este știut, de asemenea, faptul că nu este prima biserică zidită de părinte. Anterior, acesta a mai zidit o biserică din temelii în Tufeni, loc în care a fost transferat în anul 1995, datorită experienței acumulate în cei 15 ani de preoție.
Sursa: Ziarul Oglinda
Sursa foto: facebook Biserica calatorului
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.