A fost aprobată structura anului școlar viitor. Vacanța de primăvară nu va cuprinde și Paștele ortodox

Elevi pleaca de la scoala dupa actiunea World Read Aloud Day ( Ziua Internationala a Cititului cu Voce Tare), la scoala 136 din Bucuresti, miercuri, 4 martie 2015. OCTAV GANEA / MEDIAFAX FOTO

15 februarie 2023  |  06:44  |  👁 135 Vizualizari


După lungi dezbateri, Ministerul Educației a aprobat structura anului școlar viitor. Iar vacanța de primăvară, care a iscat numeroase controverse, nu va cuprinde și Paștele ortodox, sărbătorit anul viitor tocmai pe 5 mai.

Anul școlar viitor va începe pe 11 septembrie 2023 și se va încheia pe 21 iunie 2024 pentru majoritatea elevilor, excepție fac cei din anii terminali. Vor fi așadar 36 de săptămâni care vor fi împărțite, ca și anul acesta, în cinci module de învățare, urmate de cinci vacanțe.

Primul modul începe pe 11 septembrie și se va încheia pe 27 octombrie. Urmează prima vacanță care se va termina pe 5 noiembrie. Cursurile vor fi reluate apoi până pe 22 decembrie, când va începe și vacanța de Crăciun care va dura două săpămâni.

Cel de-al treilea modul de învățare începe pe 8 ianuarie și se poate încheia pe 9, 16 sau 23 februarie, în funcție de cum decide fiecare inspectorat școlar să dea a treia vacanță care va ține o săptămână.

Va mai fi o vacanță de o săptămână în perioada 13 -21 aprilie. Este și vacanța care a stârnit cele mai multe reacții pentru că nu include Paștele. așadar, elevii nu vor fi în vacanță de sărbătorile pascale care încep pe 5 mai. Ultimul modul va ține până pe 21 iunie, atunci când va începe și vacanța de vară.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.