A fost aprobată dublarea alocaţiilor pentru copii

20 decembrie 2019  |  12:23  |  👁 28 Vizualizari


Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege iniţiat de PSD privind dublarea alocaţiilor pentru copii, potrivit Agerpres. S-au înregistrat 179 voturi ”pentru”, niciun vot ”împotrivă” şi 9 abţineri.
Potrivit proiectului, „alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.
Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii, prevăzute la alin. (1), se majorează anual prin hotărâre a Guvernului, mai prevede proiectul. Prezenta lege intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
La final, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a precizat că deputaţii PNL au scos cartela din aparat şi nu au votat.
„Scoaterea cartelei este un gest ruşinos şi arată grija PNL pentru copii. Mă întreb câte alocaţii puteau dubla cu cei 300 milioane de euro pe care i-au dat zilele trecute unor privaţi”, a spus Simonis.
Deputatul PNL Pavel Popescu a transmis că prin votarea acestui proiect s-a mărit gaura la buget.
Camera Deputaţilor este for decizional.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.