80 de unitati de invatamant din Prahova nu au aviz ISU

În mod ciudat, situaţia unităţilor de învăţământ din Prahova care nu deţin autorizaţii de securitate la incendiu s-a mărit faţă de anul trecut.

Astfel, în acest an, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, există 74 de unităţi de învăţământ fără autorizaţie (35 grădiniţe şi 39 de şcoli), o clădire internat, 4 săli de sport şi un atelier-şcoală.

 

Comparativ, anul trecut, în 2017, existau doar 55 de unităţi de învăţământ fără autorizaţie ISU (dintre care 31 de şcoli şi 24 de grădiniţe).

 

Inspectorul şef, colonelul Mihai Drăgan, a precizat că nu în multe cazuri nu este vorba de clădirea şcolii ci de anumite clădiri dependinţe din incinta unităţilor respective.

 

Totodată au fost emise 29 avize și autorizații, 24 au fost respinse, 17 documentații au fost incomplete, 4 nu s-au încadrat, iar 20 se află în lucru.

 

Reprezentanţii ISU Prahova au efectuat 57 acţiuni de control îndrumare la unitățile de învățământ, iar cu această ocazie au fost depistate 337 de nereguli şi au fost aplicate 337 de sancţiuni, dintre care 329 avertismente şi 8 amenzi, în cuantum de  60.500 lei.

 

Problema nu este atât de gravă decât în statistici, spun cei de la ISU. Multe clădiri ale unităţilor de învăţământ care au suferit modernizări, reconfigurări ale spaţiilor interioare, trebuie să le fie reînnoite autorizaţiile, iar procedurile sunt de durată.

 

În Ploieşti 13 unităţi de învăţământ nu au încă autorizaţie ISU, dintre care 3 grădiniţe, 3 colegii, un liceu, şi 6 şcoli gimnaziale. Este vorba de Colegiul Național „Jean Monet”; Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”; Colegiul Național „Mihai Viteazul“; Grădinița cu program prelungit nr. 28; Grădinița cu program prelungit și program normal „Crai Nou“; Grădinița „EXCELSIS”; Liceul Tehnologic de Transporturi; Școala gimnazială „Grigore Moisil”; Școala gimnazială „I A Basarabescu”; Școala gimnazială „Nicolae Bălcescu”; Școala gimnazială „Profesor Nicolae Simache”; Școala gimnazială „Sfântul Vasile”; Școala Internațională „Spectrum”.

 

 

Related posts

Leave a Comment

2 × four =