8 modalități naturale de albire a dinților dvs. la domiciliu în 3 minute

Să ai dinți galbeni nu este chiar atrăgător și poate chiar conduce la pierderea dramatică a încrederii în sine. Deci ce putem face în privința aceasta?

Dacă nu ați efectuat o vizită la medicul dentist o anumită perioadă de timp, dacă ați consumat mult timp cafea sau sunteți fumător, dinții dvs. probabil nu sunt în cea mai bună formă. Cred că este chiar corect să spunem că dinții tăi sunt decolorați. În această listă vă vom spune cum să obțineți dinții mai albi fără a fi nevoie să mergeți la medicul dentist. Aceste remedii sunt complet naturale și sunt foarte ușor de încercat acasă, fără riscuri. Dacă urmați sfatul nostru, veți avea un zâmbet strălucitor în cel mai scurt timp!

Albiți-vă dinții cu căpșuni

Căpșunile sunt bogate în vitamina C și au o proprietate astringentă care descompune placa care provoacă îngălbenirea. În plus, acidul malic pe care căpșunile îl conțin, elimină petele și curăță dinții. Există mai multe modalități prin care puteți obține acest rezultat.

teeth

Mai întâi, puteți zdrobi căpșunile până când obțineți o pastă pe care o întindeți pe dinți. Un alt lucru pe care îl puteți face este să mușcați căpșuna în două și să frecați stratul interior al fiecărei jumătăți de dinți. Această metodă nu numai vă va albi dinții, dar este în același timp foarte gustoasă și sănătoasă!

Dacă doriți dinți mai albi pe cale naturală, nu vedem niciun motiv pentru care nu ați încerca asta. După ce folosiți căpșunile pentru dinți, puteți mânca restul. Doar nu uitați să vă clătiți bine gura după, pentru a elimina bacteriile în exces.

Albiți-vă dinții în mod natural folosind ulei de cocos

Puteți folosi ulei de nucă de cocos pentru tot felul de lucruri. Puteți să-l utilizați pentru a găti, pentru a-ți hidrata pielea, pentru a elimina machiajul, ca balsamu de buze, dar și pentru a vă albi dinții. Am făcut asta de câțiva ani și vă pot promite că funcționează cu adevărat! Folosind ulei de nucă de cocos pentru albirea dinților este mai bine cunoscut sub numele de tragerea uleiului și este o tehnică ayurvedică care ajută la îmbunătățirea sănătății generale prin vindecarea unei varietăți de boli și, de asemenea, albirea dinților.

Această tehnică îndepărtează bacteriile și plăcile, astfel încât să obțineți un zâmbet fericit și sănătos. Trebuie făcută primul lucru dimineața imediat după ce te trezești înainte de a-ți spăla dinții sau să mâncați. Tragerea uleiului este foarte ușoară. Luați o lingură de ulei de nucă de cocos și răsuciți uleiul în jurul gurii. Trageți uleiul de-a lungul dinților și dintr-o parte în alta pentru a scăpa de germeni bacterieni și alți bacterii. Continuați să faceți acest lucru timp de 15-20 de minute. Puteți repeta acest proces de 3 până la 4 ori pe săptămână până când scapi de culoarea galbenă a dinților.

Mănâncă brânză

Acest truc nu doar vă va face dinții mai albi, dar este și foarte bun pentru sănătatea generală a dinților voștri.

dentist

Mancarea unei bucăți de brânză va proteja smaltul din dinți, iar procentajul ridicat de grăsimi pe care o conține brânza va elimina bacteriile de pe suprafața dinților dvs., ceea ce va reduce riscul eroziunii dentare. În plus, fosforul și calciul care se găsesc în brânză vor întări dinții și vor ajuta la restabilirea smalțului. Dacă într-un anumit moment ați uitat să vă spălați dinții înainte de a părăsi casa, mâncați doar o bucată de brânză pentru a obține aceleași rezultate.

Albiți-vă dinții cu bicarbonat de sodiu

Doriți să aveți dinți mai albi fără a trebui să cheltuiți o mulțime de bani pe produse și proceduri scumpe? Din fericire, există o metodă de a obține aceleași rezultate, fără a cheltui inutil sume inutile. Bicarbonatul de sodiu este un remediu secular, care a fost folosit în mod eficient pentru a albi dinții de ani de zile Totuși, el este de natură abrazivă (alcalină), deci curăță smalțul dinților dar în același timp elimină și petele cauzate de ceai, cafea și nicotină, și elimină placa dentară.

 

Există câteva moduri de utilizare a bicarbonatului de sodiu ca şi înalbitor natural al dinților. Una dintre cele mai populare metode este să amestecați o linguriță de bicarbonat de sodiu și o cantitate mică de pastă de dinți obișnuită. Se amestecă bine și se spală dinții cu ajutorul periuței de dinți. Puteți repeta acești pași în mod regulat.

O altă metodă pe care o puteți folosi este să amestecați bicarbonatul de sodiu cu suc de lămâie. Dacă sucul de lămâie este amestecat cu bicarbonatul de sodiu, acidul citric pătrunde mai adânc în dinți, ceea ce la rândul său eliberează o parte din calciul prezent în smalț și ajută la albirea dinților. Așa cum am explicat anterior, amestecați bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie într-un vas pentru a forma o pastă. Adăugați un pic de sare și folosiți pasta pentru a vă spăla pe dinți. Apoi, vă puteți spăla pe dinți cu pasta de dinți pe care o folosiți în mod obișnuit.

Faceți-vă propria pastă de dinți cu curcuma

O mulțime de oameni încă folosesc produse comerciale de albire a dinților, dar merită costurile și riscurile pentru sănătate? Unii profesioniști de frumusețe DIY susțin că există doar un singur lucru de care aveți nevoie ca să obțineți acel zâmbet de la Hollywood; curcuma. Curcuma are o puternică proprietate antiinflamatorie, care ajută la ameliorarea problemei gingiilor.

turmeric-toothpaste-recipe

De asemenea, are un anti-microbian puternic care ucide germenii și alte microorganisme care împiedică deteriorarea dinților și boala gingiilor. Pentru a vă face propria dvs.pastă de dinți de curcuma, amestecați o jumătate de linguriță pudră de curcuma cu apă pentru a forma o pastă. După aceea, spălați dinții cu amestecul și lăsați-l în gura timp de 2 până la 3 minute. Clătiți bine gura cu apă până când tot galbenul
A fost îndepărtat din gură. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să repetați în mod regulat acest proces.

Folosiți coaja de portocală pentru a vă albi dinții

Locuitorii Thailandei au folosit acest truc de secole. Se crede că coaja unei portocale va face dinții mai albi din cauza vitaminei C și a calciului. Aceste substanțe se luptă cu microorganismele din dinți pentru a elimina culoarea galbenă.

 

Puteți folosi coajă de portocală proaspătă sau pudră din coajă de portocală uscată. Iată cum puteți folosi portocala pentru a scăpa de dinții galbeni. Întâi, decojiți o portocală și lăsați-o la uscat la umbră timp de câteva minute. Apoi, frecați-o de dinții galbeni timp de câteva minute și clătiți-vă gura cu apă înainte să mergeți la culcare. Încercați să nu faceți asta prea des pentru că acidul din coajă poate deteriora smalțul dinților. Totuși, utilizarea cojii de portocală este un mod rapid, ieftin și ușor pentru albirea dinților.

Folosiți ulei de cuișoare

Uleiul de cuișoare este foarte benefic pentru sănătatea orală și a folosit în stomatologie pentru mai bine de un secol. Este un analgezic foarte bun (chiar și pentru bebeluși atunci când cresc dinții) și este de asemenea folosit pentru albira dinților. Există mai multe metode de folosire a uleiului de cuișoare, dar există două metode care sunt cele mai populare.

clove oil

In primul rând, puteți freca o cantitate mică pe dinți după ce vă spălați pe dinți sau înainte de a merge la culcare. Dimineața ar fi indicat să vă spălați pe dinți așa cum faceți în mod obișnuit. Cealaltă opțiune este să utilizați 2 până la 3 picături de ulei de cuișoare pe periuța de dinți înainte de a vă peria dinții cu pastă de dinți. Avantajul utilizării uleiului de cuișoare este că elimină și respirația urât mirositoare. Nu uitați că uleiul de cuișoare poate fi toxic în cantități ridicate, așadar fiți atenți la cantitatea pe care o folosiți de fiecare dată.

Related posts

Leave a Comment