7 lecții din filmele Disney pe care copilul tău și le va însuși fără eforturi

Inspirate din poveștile fraților Grimm sau din cele populare, animațiile Disney sunt irezistibile atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Romantice și impresionant realizate din punct de vedere al graficii, acestea sunt însă și pline de învățături. Iată câteva dintre lecțiile care se vor imprima în subconștientul copiilor tăi după vizionare:

1. Fii curios

Oricine a văzut „Alice în Țara Minunilor” știe că personajul principal este unul deosebit de curios și dornic să exploreze și să experimenteze. Urmărind acest film, copiii tăi vor învăța că, dacă își doresc să încerce ceva nou, este în regulă să renunțe la cele cunoscute și să nu își limiteze singuri posibilitățile, indiferent dacă este vorba despre prietenii, relații sau carieră.

2. Găsește-ți un mentor

Din „Regele Leu“, copilul tău va învăța că în viață ai nevoie de modele și mentori. Indiferent dacă își va alege un membru al familiei care să îl ghideze sau dacă își va stabili eroii din rândul personajelor fictive sau al prietenilor, i se va întipări în minte ideea că poate apela oricând la sfaturile și experiența celor pe care îi admiră, așa cum Simba s-a lăsat călăuzit de către Rafiki.

3. Nu îți asuma merite pentru munca altora

Ratatouille” este un film pentru întreaga familie, nu doar pentru copii. Pe lângă îndemnul principal, acela de a-ți urma visele și de a face tot posibilul pentru a ajunge ceea ce îți dorești, animația ne mai învață și că minciuna are picioare scurte, respectiv că asumarea unor merite și acceptarea laudelor pentru ceva ce nu ai făcut tu însuți nu sunt tocmai o idee bună.

4. Ieși din zona de confort

Dacă Rapunzel ne-a învățat ceva pe toți, acel lucru este că e important să ne desprindem de cele cunoscute și să explorăm noi posibilități pentru a ne putea dezvolta. Prințesa care și-a petrecut o bună parte din viață în captivitate îi va învăța pe copiii tăi că pot alege să nu se limiteze și că oportunitățile profesionale, experiențele de viață și dezvoltarea personală vin la pachet cu noile aventuri și cu ieșirea din zona de confort. Iar dacă vrei să insiști ca aceste lecții să se întipărească și mai bine în mintea copiilor tăi, poți alege să o repeți prin joaca cu păpuși Disney din filmele lor preferate.

5. Fii bun și blând cu cei din jur

Albă-ca-Zăpada și cei șapte pitici” este un clasic Disney, din care micuții tăi vor învăța să se comporte frumos și cu blândețe cu cei din jur, fără discriminare. Personajul principal face acest lucru cu mama vitregă, în ciuda faptului că aceasta are numeroase tentative de a o elimina din viața ei. La urma urmei, bunătatea și blândețea pot genera comportamente asemănătoare și în rândul celorlalți.

6. Nu judeca după aparențe

În „Frumoasa și Bestia“, mesajul este clar: nu judeca un om după felul în care arată și caută frumosul în toți cei pe care îi întâlnești. Uneori, ai putea găsi ceva mai bun și mai prețios decât frumusețea fizică. Belle a avut curiozitatea și răbdarea să cunoască Bestia și, în final, a ajuns să se îndrăgostească de caracterul și bunătatea lui, iar asta este o lecție care ne-ar prinde bine tuturor, într-o lume dominată de social media.

7. Luptă pentru ceea ce îți dorești

Cele mai importante lucruri nu se obțin cu ușurință. Îndrăzneala, perseverența și lupta continuă, însă, te pot duce acolo unde îți dorești să ajungi. Pocahontas este cea care le predă această lecție copiilor tăi în cel mai eficient mod cu putință, prin propriul exemplu de luptă pentru lucrurile în care a crezut cu adevărat: poporul său și dragostea pentru John Smith.

Deși unele filme Disney sunt destul de controversate pentru imaginea pe care o vând, mai ales aceea cu privire la dragoste și relații și mai ales sexului feminin, din fiecare pot fi extrase câteva învățături importante care îi pot ajuta pe copii să crească și să se dezvolte într-o direcție sănătoasă. Rolul tău nu este mai puțin important, așa că asigură-te că ești, de asemenea, un exemplu demn de urmat pentru copiii tăi.

Sursa: Qbebe.ro

Related posts

Leave a Comment

3 × one =