7 iunie, Ziua mondială a siguranței alimentelor. În fiecare an, 3 milioane de oameni mor din cauza bolilor alimentare și a apei

7 iunie 2021  |  06:13  |  👁 356 Vizualizari


Mâncarea este sursa de energi a corpului nostru. Ne dă nutrienții esențiali, carbohidrații, grăsimile și proteinele necesare creșterii. În fiecare an, 600 de milioane de oameni suferă de boli de origine alimentară, iar alimentele nesigure reprezintă o amenințare pentru sănătatea umană și pentru economie. Afectează persoanele vulnerabile și marginalizate, în special femeile și copiii, populația afectată de conflict și migranții.

Una din 10 persoane se îmbolnăvește din cauza consumului de alimente nesănătoase, iar siguranța alimentelor reprezintă o amenințare tot mai mare pentru sănătatea umană. 40 la sută dintre copiii cu vârsta sub 5 ani suferă de intoxicații alimentare și 125.000 mor în fiecare an.

În fiecare an, 3 milioane de oameni din întreaga lume mor din cauza bolilor alimentare și a apei.
Mâncarea este punctul de plecare pentru energia, sănătatea și bunăstarea noastră. De multe ori credem că este ceva sigur. Dar într-o lume din ce în ce mai complexă și interconectată, pe măsură ce lanțurile valorice alimentare continuă să crească, standardele și reglementările devin mai importante pentru a ne menține în siguranță.
Ziua Mondială a Siguranței Alimentelor sărbătorită la 7 iunie 2021 își propune să atragă atenția și să inspire acțiuni care să ajute la prevenirea, detectarea și gestionarea riscurilor alimentare, contribuind la securitatea alimentară, sănătatea umană, prosperitatea economică, agricultură, acces la piață, turism și dezvoltare durabilă.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.