7 greseli de hairstyling pe care le fac bărbații

Sunt mulți factori importanți care trebuie avuți în vedere pentru a avea o podoabă capilară sănătoasă și pe placul tuturor, printre care: frecvența cu care îl speli, lungimea la care îl tunzi și modul în care îl porți. Și nu te poți aștepta ca aceste lucruri să vină de la sine, trebuie să îți propui și să lucrezi activ pentru a avea un păr care să arate natural. Totuși, aici am să mă refer la greșelile pe care le facem uneori noi, bărbații, și care ajung să dăuneze părului nostru mai mult decât ne-am dori. Iată ce trebuie să eviți:

  1. Nu îți face prea multe griji pentru părul tău! Dacă ești perfecționist și îți gândești coafura până la cel mai mic detaliu, apoi te oprești la fiecare oglindă și geam de mașină din drumul spre birou pentru a verifica dacă nu cumva vântul ți-a răvășit părul, oprește-te! Uneori, cel mai bine e să depui cât mai puțin efort și să lași părul să arate ca și cum abia te-ai trezit.
  2. Alege-ți tunsoarea în funcție de stilul de viață. Dacă ritmul tău este unul foarte rapid și timpul nu îți permite să faci cascadorii cu părul, cum ar fi spălat, uscat, aranjat și fixat în fiecare dimineață, atunci poate e o idee bună să iei foarfeca de tuns și să îl aduci la o lungime la care îl poți gestiona mai ușor. Pe de altă parte, dacă ai un job de birou, este chiar indicat să fii mai atent cu ce ai pe cap. Totuși, fii atent și la ce poți face cu ceea ce ai: dacă părul tău este rar, foarfeca de tuns nu te va ajuta.
  3. Nu exagera cu fixativul! Aceasta este o greșeală frecventă în rândul bărbaților care vor să arate mereu, cred ei, impecabil. Totuși, dacă folosești prea multe astfel de produse, părul ți seva îngrășa și își va pierde din volum. Dacă nu vrei să ajungi „pe mâna” unor foarfeci de tuns profesionale, ar fi bine să renunți la aplicarea fixativului „fără număr”.
  4. Folosește uscătorul! Pentru a adăuga volum părului sau pentru a îi da anumite forme ai nevoie de un uscător. Nu te gândi la ce ar putea spune lumea despre asta, ci la ce vrei să obții de la coafura ta. În loc să dai cu mai mult fixativ, poți folosi un uscător pentru a-ți fixa părul în poziția dorită.
  5. Nu cheltui prea mult pentru îngrijirea părului! Știi câte astfel de produse există? De la geluri, la spume, la spray-uri, opțiunile sunt enorme. Nu te lăsa „păcălit” de influencerii de pe YouTube sau de bloggeri pentru a cumpăra un produs pe care l-ai putea cumpăra mai ieftin din altă parte. Vezi ce ți se potrivește! Dacă nu ești sigur, mai bine ar fi să îți întrebi frizerul; de ce să îl întrebi dacă iar ai nevoie de foarfeca de tuns, când îl poți întreba ce produse ar folosi el pentru părul tău?
  6. Nu spăla părul prea des! Ești surprins? Dar dacă ți-aș spune că prin spălare zilnică reduci cantitatea de uleiuri naturale din părul tău? Nu spune nimeni că nu ar trebui să-l cureți deloc, însă o spălare la două zile este mult mai bună decât una în fiecare zi dacă vrei să ai un păr cât mai sănătos.
  7. Nu folosi șampon și balsam 2 în 1! Această combinație are rezultate mai slabe decât dacă îți cumperi fiecare produs separat.

Așadar, nu este foarte complicat să ai un păr care arată bine în permanență. Secretul este să nu exagerezi cu nimic și să știi ce poți și ce nu poți face cu ceea ce ai pe cap.

sursa:men’s health

Related posts

Leave a Comment

nineteen − one =