60 de ani de la înființarea Institutului Fundeni. “E un reper în medicina românească”

Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti a împlinit 60 de ani de la înfiinţare, iar evenimentul a fost marcat printr-o gală de excepţie, organizată la Palatul Parlamentului.
Invitaţii s-au bucurat de o frumoasă incursiune în istoria medicinei româneşti.
Institutul Clinic Fundeni din București, unitate medicală multidisciplinară, dar și de cercetare științifică fundamentală, este recunoscut mai ales prin specializarea în domeniul transplantului de organe. Tot aici a fost deschisă şi prima bancă de celule stem din ţară.
Carmen Orban, manager general Institutul Clinic Fundeni: “Fundeniul este un reper în medicina românească şi acest lucru vi se datorează în exclusivitate, felicitări. vă mulţumesc dumnaevoastra tuturor pentru ca împreună suntem o echipă”.
Gala aniversara “Institutul Clinic Fundeni, 60 de ani de excelentă în medicină”, a adunat laolaltă nume importante din domeniu, dar şi reprezentanți ai altor instituții româneşti şi străine, inclusiv membri ai corpului diplomatic.
Ambasadorul Israelului în România: “Această aniversare este o recunoaştere a succeselor şi performanțelor medicale obţinute de a lungul anilor cât şi oportunitatea de a privi spre viitor”.
Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: “Fundeniul înseamnă mai presus de toate viaţă, uneori şi moarte, şi durere şi fericire şi bucurie, e un amalgam de sentimente pe care-l am când păşesc pragul acestui spital”.
Institutul Clinic Fundeni din București are în prezent 1.100 de paturi și un număr de 2.170 de angajați, dintre care 22 la sută sunt cadre didactice universitare, majoritatea acestora activând în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Related posts

Leave a Comment

20 − 14 =