5 greşeli matinale care-ţi strică ziua

nervi la munca
17 iunie 2020  |  06:13  |  👁 543 Vizualizari


Nici n-ai ajuns la muncă şi deja ţi-ai pregătit o zi proastă, prin greşelile pe care le faci zilnic, în fiecare dimineaţă. Iată 5 dintre cele mai comune asemenea greşeli şi modurile în care pot fi corectate.
Nu te expui la lumina zilei

Multe persoane care trăiesc în apartamente întunecoase, ţin jaluzelele coborâte, circulă cu metroul şi lucrează în spaţii iluminate artificial se expun prea puţin luminii naturale în prim parte a zilei. Această situaţie are, în timp, efecte negative asupra sănătăţii; printre altele, afectează indicele de masă corporală (IMC), arată un studiu efectuat la Northwestern University. Cei care erau expuşi luminii naturale mai mult în cursul după-amiezii aveau un IMC mai mare decât cei care aveau parte de lumină de zi în cursul dimineţii.

Expunerea cel puţin 20-30 de minute la lumină naturală, în cursul dimineţii, ajută la reglarea ceasului biologic intern al organismului şi la reglarea nivelului de energie, a apetitului şi a metabolismului.

Profită cât mai mult de lumina naturală dimineaţa, în timp ce te pregăteşti pentru plecarea la lucru.

Nu bei apă dimineaţa

Dacă nu vă hidrataţi suficient în prima parte a zilei, acest fapt vă afectează nivelul de hidratare pentru tot restul zilei, spune Leslie Bonci, director responsabil de nutriţia sportivilor la Center for Sports Medicine din cadrul University of Pittsburgh.

Iar un nivel scăzut de hidratare poate duce la proastă dispoziţie, stare de confuzie, senzaţie de oboseală.

Beţi  aproximativ 650 ml de lichide în prima oră de după trezire, pentru a vă simţi mai alerţi, mai bine dispuşi şi a avea mai multă energie pentru mai târziu, recomandă specialistul.

Faci exerciţii fizice pe stomacul gol

Un studiu britanic recent sugerează că sportul făcut dimineaţa pe stomacul gol poate duce la apariţia, mai târziu în cursul zilei, a unei stări neplăcute, caracterizată prin irascibilitate şi „ceaţă pe creier”.

Mâncaţi un mic dejun care să conţină atât proteine, cât şi carbohidraţi, înainte de exerciţiile fizice matinale, pentru a oferi creierului suficientă energie.

Nu mănânci proteine dimineaţa

Dacă mâncaţi la micul dejun alimente precum fulgii de ovăz şi banane, ele vă pot ţine de foame o oră-două, dar nu e bine să aşteptaţi până la prânz pentru a consuma şi nişte proteine. Lipsa proteinelor în prima parte a zilei are efecte negative asupra masei musculare, arată un studiu realizat la University of Texas. Persoanele care mâncau câte 30 de grame de proteine la fiecar dintre cele 3 mese ale zilei aveau o rată de sinteză a proteinelor musculare cu 25% mai mare decât persoanele care mâncau aceeaşi cantitate de proteine în total, pe zi, dar  consumau cea mai mare parte din ele la cină.

Aşadar, e preferabil să mâncaţi la micul dejun, pe lângă cereale şi fructe,  şi alimente bogate în proteine, cum ar fi ouă.

Te stresezi pe drumul spre serviciu

Aşa ceva vă afectează negativ nu doar ziua respectivă, ci întreaga viaţă, spun autorii suedezi ai unui studiu recent pe această temă.

Emoţiile suscitate de drumul până la serviciu – pozitive ori negative – influenţează sentimentul general de satisfacţie în viaţă.

În timpul drumului de acasă la serviciu, care este un fel de „tampon” între viaţa personală şi cea profesională, încercaţi, pe cât posibil, să vă simţiţi bine – de exemplu,  ascultând  muzica preferată.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.