4 mai, Ziua internaţională a pompierilor şi Ziua Sfântului Florian

4 mai 2022  |  05:08  |  👁 327 Vizualizari


„Rolul unui pompier astăzi, fie că se află în mediul urban sau rural, fie că este voluntar sau pompier de carieră, este sacrificiul, angajamentul și dedicarea. Luptăm împreună împotriva unui singur dușman – focul – indiferent din ce țară venim, ce uniformă purtăm sau ce limbă vorbim ” a spus locotenentul pompier JJ Edmondson și creatorul Zilei Internaționale a Pompierilor.

În fiecare an, pompierii se confruntă cu vremuri de tragedie și triumf, certuri și lecții, reflecție și sărbători. Acestea variază în ceea ce privește impactul și influența asupra fiecărui individ fac acum parte din viețile noastre și, în multe cazuri, nu pot fi ignorate cu ușurință. Linton a fost una dintre aceste tragedii.

Pe 2 decembrie 1998, un eveniment tragic a zguduit comunitatea Linton, Australia și lumea întreagă. Pompierii din oraşul Linton, aflat la aproximativ 150 km vest de orașul Melbourne din Victoria, au cerut asistenţă în lupta cu un mare incendiu. Acest apel urgent a adus la fața locului pompierii din multe zone, inclusiv voluntari de la Brigada de Pompieri Geelong West, neștiind tragedia care avea să urmeze. Garry Vredeveldt, Chris Evans, Stuart Davidson, Jason Thomas și Matthew Armstrong erau echipajul maşinii-cisternă Geelong West în acea zi fatidică.

În timp ce cei cinci au ieșit din incendiu pentru a-și umple autocisterna cu apă, a avut loc o schimbare bruscă a vântului şi maşina a fost înghiţită de flăcări. Cei cinci pompieri au fost ucişi.

Mai târziu, J.J. Edmondson, locotenent de pompieri în Victoria, a coordonat instituirea Zilei internaţionale a pompierilor.

Pompierii își dedică viața protejării vieții și a proprietății. Uneori această dăruire ia forma a nenumărate ore de voluntariat sau a mulți ani de carieră. În toate cazurile, acesta riscă să sacrifice ultima dată viața unui pompier. În toate situațiile, riscul, ultimul sacrificiul este viața pompierului.

Ziua internațională a pompierilor este un prilej, pentru comunitatea mondială, să recunoască și să onoreze sacrificiile făcute de pompieri pentru siguranța comunității și mediului.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.