30 de mandate de aducere, urmare a unor investigatii de anvergura in Prahova, Ilfov si Bucuresti

16 februarie 2022  |  07:19  |  👁 174 Vizualizari


La data de 14 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Ploiești, au desfășurat o activitate de prindere în flagrant delict, ulterior fiind puse în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul București și  județele Ilfov și Prahova, precum și 30 de mandate de aducere.

Potrivit informațiilor oficiale, în urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate aproximativ 700 de grame de cannabis, 300 de grame de rezină de cannabis, 5 grame de cocaină, 100 de comprimate ecstasy și seminţe de cannabis.

Totodată, au fost ridicate 5 telefoane mobile, o pușcă cu aer comprimat, 3 cântare, 5 grindere și mai multe bunuri folosite la depozitarea şi porţionarea drogurilor, precum și 4.800 de lei și 360 de euro.

Astfel, începând cu luna iulie 2021, polițiștii au documentat activitatea unei grupări infracționale specializate în traficul de droguri de risc şi mare risc, în județul Prahova.

Din cercetări a reieșit că persoanele în cauză s-ar fi aprovizionat cu cannabis, rezină de cannabis, cocaină și comprimate ecstasy din Spania, substanțele ilicite fiind comercializate către consumatori din județul Prahova.

Persoanele vizate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești pentru audieri, iar, după finalizarea audierilor, procurorul de caz a dispus reținerea, pentru 24 de ore a 3 dintre persoanele bănuite, față de alte două fiind luată măsura controlului judiciar.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive față de persoanele reținute.

PRECIZARE: Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.