3 Moduri simple prin care să aplici practicile Feng Shui acasă pentru liniște și sănătate mentală

7 aprilie 2020  |  10:26  |  👁 944 Vizualizari


Primăvara este anotimpul în care cu toții ne gândim la o curățenie generală în casă. Dar ce ar fi dacă ne-am reorganiza puțin, dacă am revitaliza întreaga locuința?

Cu ajutorul principiilor Feng Shui poți aduce un plus de pozitivitate în casa ta.

Feng Shui este definită ca o metodă de echilibrare, de creare a armoniei în spațiul în care trăiești. Cu ajutorul acestei tehnici vechi din tradiția chineză poți aduce un plus de liniște și relaxare în locuința ta. Iar acesta este cel mai bun moment pentru a trece la treabă. Suntem nevoiți să stăm în casă în această perioada și e bine să profităm de clipele de răgaz și să ne redefinim locuința, oferindu-i echilibru. În acest fel vom obține o mulțime de energii pozitive, liniște și pace mentală.

Zugrăvește
Vrei un plus de prospețime? Zugrăvește! Alege să vopsești pereții în alb, dacă vrei să creezi impresia de spațiu mai vast. Alege nuanțe domoale de culori, așa cum sunt cele pastelate, pentru un plus de luminozitate și pentru a atrage bucuria, veselia. Nu trebuie să fii un zugrav desăvârșit ca să dai o tușa de culoare locuinței schimbându-i aerul. Ai nevoie, în principiu, de un trafalet și o găleată de vopsea lavabilă.

 

Cu toate acestea, dacă îți dorești renovări mai ample, cum ar fi schimbare tapet sau înlocuire parchet, n-ar strica să ceri ajutorul unei firme amenajări interioare. În felul acesta te asiguri că totul iese ca la carte. Și e și foarte simplu. Îți postezi lucrarea pe site-ul mesterilocali.ro și vei fi contactat.

 

E timpul să muți mobila din loc
Dincolo de zugrăvit, trebuie să mai faci și o serie de schimbări. Mobila, deși pare, nu e făcută să rămână mereu în același loc. E suficient să muți o canapea din living în dormitor, o comodă dintr-o camera pe hol și să creezi o altă imagine spațiului. Regulile Feng Shui spun că trebuie să dispui piesele de mobilier în funcție de mărimea lor. Mai întâi așezi patul, șifonierul, canapeaua și comoda TV. Abia după ce piesele mari sunt plasate pe locul lor, începi să le așezi pe cele mici, așa cum sunt noptierele, de exemplu. E important să nu înghesui foarte multă mobilă, pentru a păstra un aspect aerisit, relaxat.

Nu uita că, potrivit principiilor Feng Shui, patul se va lipi întotdeauna de unul dintre pereți și este recomandat ca acesta să aibă o tablie.

Repară tot ce e stricat
Vechii chinezi erau de părere că orice lucru stricat pe care îl ținem în casă ne aduce ghinioane. De aceea, dacă tot te apuci de renovat, profită de ocazie și repară tot ce nu funcționează. O yală care nu se mai închide? Schimb-o! Balamale care scârțâie? Rezolvă rapid problema! Toate acestea nu fac decât să îți strice starea de spirit, ceea ce cu siguranță nu îți dorești.

Dacă nu te descurci, nu e nicio rușine. Apelează la ajutorul unor meșteri pricepuți. Îi găsești ușor online, nu trebuie să mai cauți printre rude și cunoștințe. Meseriașul de care ai nevoie e acum la un click distanță. Meșteri Locali este o comunitate de profesioniști, meseriași atent verificați și care respectă standardele de calitate.

 

sursa:elle.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.