15.000 de salcâmi plantați la Lipănești cu ajutorul a peste 350 de voluntari printre care și președintele Consiliului Județean Prahova

Astăzi, 24 noiembrie a avut loc la Lipănești o nouă acțiune de împădurire în cadrul proiectului „New trees for new life”. Bogdan Roader, președintele Consiliului Județean Prahova, împreună cu Asociația „SE POATE”, primăria comunei Lipănești și Direcția Silvică Prahova au dat o mână de ajutor celor peste 350 de voluntari veniți să planteze salcâmii.

Amintim că proiectul “New Trees for New Life” iniţiat, anul trecut, de Asociaţia Se poate şi demarat tot în luna noiembrie într-o zonă neproductivă a comunei Lipăneşti, a lăsat în urmă o “pădure” de 25.000 de salcâmi, ci şi relaţii parteneriale şi comunitare dezvoltate şi înrădăcinate la fel de puternic în jurul unei generoase idei de responsabilitate socială.

Astăzi, cu sprijinul voluntarilor au fost plantați alţi 15.000 de salcâmi. Ca şi la celelalte acţiuni, Direcţia Silvică Prahova şi Romsilva au asigurat nu numai materialul săditor, ci şi îndrumarea de specialitate, obiectivul rămânând deopotrivă acela al promovării în rândul membrilor comunităţii a importanţei protejării mediului înconjurător, dar şi al implicării în ceea ce poate aduce o schimbare în bine a vieţii aşezării în care trăiesc , inclusiv a propriei vieţi.

De altfel, apreciind utilitatea şi semnificaţiile sociale, civice ale unui asemenea proiect, Camera Franceză de Comerţ şi Industrie în România a premiat Asociaţia „Se Poate” , ceea ce, după cum ne preciza preşedintele acesteia, Daniel Enăchescu, reprezintă o motivaţie în plus pentru acţiunile viitoare , convingerea acestuia fiind exprimată chiar din momentul iniţierii proiectului şi reafirmată cu fiecare nouă etapă: „Ne dorim ca, prin intermediul acestui proiect, cetăţenii din comuna Lipăneşti să devină mai solidari şi să acorde importanţă majoră protejării mediului înconjurător, dar şi să devină un exemplu pentru alţi oameni. Mai mult decât atât, fiecare voluntar va deveni promotor al unei mişcări de conştientizare ecologică, susţinând protejarea mediului înconjurător”.

Până în 2020, urmează să fie încheiată plantarea pe toate cele 18 hectare de teren incluse în cadrul proiectului, asigurându-se o mai bună fixare a solului din preajma râul Teleajen, pe raza localităţii Lipăneşti, Primăria şi Consiliul Local, susţinând aceste proiecte de protejare a mediului.

Buna desfășurare a acțiunilor civice e legată şi de spiritul de colaborare pe care l-a generat acest proiect, astfel companii şi asociaţii cunoscute implicându-se laolaltă: Leroy Merlin, UP România, Pentalog, Asociaţia Medicover, OMV Petrom, Lagardere Travel Retail, Arte Mob International, Michelin, Cabinetul de Avocatură Gruia Dufaut.

Related posts

Leave a Comment

2 × one =