10 tabieturi de zi cu zi, care te vor relaxa

18 iunie 2020  |  07:58  |  👁 1410 Vizualizari


Pentru a combate ritmul alert și mediul competitiv în care lucrezi, câteva momente de relaxare îți pot oferi echilibrul de care ai nevoie. Și pentru aceasta, nu ai nevoie de vacanțe sau tratamente costisitoare, ci te poți bucura pe deplin chiar în intimitatea căminului tău.
Modalitățile de relaxare sunt diferite, așa că folosește toate organele de simț pentru a te elibera de tensiunea corporală și a-ți încărca „bateriile”.
Iată câteva exemple de tehnici și tabieturi zilnice pe care le poți folosi în procesul de relaxare: 

1. Tehnici de relaxare / meditație
Activități precum yoga, tai chi, qigong sau meditația mindfulness sunt un amestec de exerciții corporale, concentrare și respirație. Mișcările lente și fluide se împletesc pentru a aduce corpul și mintea în armonie profundă. Acordă-ți un sfert de oră pe zi în care să te eliberezi de stresul cotidian și de gândurile negative chiar în intimitatea casei tale! Este esențial să-ți concentrezi toată atenția asupra prezentului, lăsând deoparte griji legate de trecut sau viitor.
2. Ceaiuri, infuzii din plante și … cafea
Savurând, încet și calm, o infuzie din plante este suficient, uneori, pentru o stare de liniște interioară. Există preparate pentru toate gusturile, unele concepute special pentru a oferi aceasta senzație de echilibru și relaxare. Alături de ceai si infuzii, cafeaua este una dintre cele mai comune băuturi. Consumată în cantități moderate, este considerată sănătoasă, întrucât poate preveni apariția unor boli (Alzheimer, diabet tip 2). Pe lângă beneficiile aduse organismului, cafeaua mai are o calitate pe care nimeni nu i-o pune la îndoială: aduce oameni laolaltă și e băutura ideală pentru o întâlnire relaxantă cu cei dragi.
De asemenea, arabică sau robustă, lungă sau scurtă, nu e nevoie să comanzi baristului o cafea bună, aparatele de cafea de pe magazin.kafune.ro fiind un perfect instrument pentru a te răsfăța la tine acasă.

3. Cititul
Lectura are nenumărate beneficii asupra corpului și a minții. Pe lângă fapul că îți îmbunătătește funcțiile cognitive are și un puternic efect relaxant. Potrivit experților, cititul favorizează și empatia (capacitatea de a se identifica cu stările de spirit și gândurile altora). Citind, de fapt, poți trăi experiența oricărui personaj, punându-te „în pielea lui”.

4. Scrisul
Poate fi o practică utilă, care ajută la exprimarea gândurilor, emoțiilor, uneori, chiar la înțelegerea propriei persoane. Fie că e vorba de scris de mână sau la tastatura, studiile au arătat că scrisul te eliberează de stres. Romane sau povestiri, reflecții din viața de zi cu zi, jurnale, un blog dedicat anumitor pasiuni, toate au un rol important în relaxarea creierului. Depinde de tine dacă alegi să împarți ceea ce scrii cu alții sau să-l transformi pur și simplu într-un hobby relaxant.

5. „Zgomotul alb”
Un zgomot care se relaxează? Așa este! „Zgomotul alb” se referă la sunete continue, repetitive, care includ toate frecvențele, fiecare cu o intensitate similară. Multe persoane consideră relaxante sunetele valurilor mării, ale unei cascade, ale uscătorului de păr sau ciripitul păsărilor. Cu toate acestea, este mai bine să nu exagerezi și să nu asculți zgomot alb la volume prea mari.

6. Muzica
Muzica, la fel ca lectura, reușește să-ți distragă atenția și să te scape de griji și gânduri negative. Desigur, dacă obiectivul este relaxarea, va trebui să alegi melodiile potrivite, poate cu ritmuri calme, cu sunete capabile să îți asigure liniște, armonie și transport emoțional.7. O baie fierbinte

O baie cu apă caldă, după orele de lucru, sau poate atunci când tocmai te-ai întors acasă pe ploaie poate fi cu adevărat regenerantă. Pentru un efect mai relaxant, câteva elemente te vor face să te simți într-un „mini spa” acasă la tine: săruri de baie și uleiuri esențiale, muzică liniștitoare, lumânări sau o pernă gonflabilă.

8. Fotografiile
Odată cu apariția digitalului, tipărirea fotografiilor a devenit din ce în ce mai rar întâlnită. Cu toate acestea, nu poți neglija albumele cu poze din sertar. Fotografiile, realizate în cele mai frumoase și semnificative momente (o nuntă, un botez, o vacanță în compania prietenilor sau a familiei), te pot face să retrăiești emoțiile din trecut. Și, implicit, să te relaxezi.

9. Cărțile de colorat
Cărțile de colorat îți permit să te concentrezi pe o practică simplă și relaxantă.
Chiar dacă, odată, erau considerate distracții pentru copii, astăzi există numeroase cărți de colorat și pentru adulți, care au putere de relaxare. Există diferite tipuri, de la cele mai simple (schițe, peisaje din natură) până la cele mai complexe și rafinate (Mandala indiană).
10. Seriale TV / filme
Orele de relaxare acasă pot fi o resursă prețioasă pentru fanii de film și pentru publicul din ce în ce mai mare de fani ai serialelor. Un bun film este, întotdeauna, o soluție potrivită să te relaxezi, însă, ai grijă să nu cazi în „binge watching”, adică în vizionare îndelungată.
Așadar, îmbracă-te comod, aerisește camera, așază-te confortabil și bucură-te de efectele pozitive ale tabieturilor tale zilnice, atât de pe termen scurt cât și pe termen lung. Poți descoperi o oază de wellness chiar la tine acasă!
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.