10 gustari sănătoase care ajută la arderea grăsimilor

14 ianuarie 2022  |  06:48  |  👁 576 Vizualizari


Vrei să slăbești, însă mereu mănânci lucruri nepotrivite când ești pe fugă? Încearcă să îți prepari gustări sănătoase care te ajută la arderea grăsimilor.
Multe studii ne-au confirmat că românii mănâncă în grabă, la ore neregulate și nu reușesc să consume suficiente fructe și legume. Gustările nesănătoase dintre mese sunt responsabile cu surplusul de calorii cu care ne luptăm zi de zi. Acestea au un rol esențial în orice dietă pentru că ne alimentează cu energie pe timpul zilei. Dar acest lucru este valabil doar dacă snacks-urile acestea sunt potrivite. Iată 10 gustări sănătoase care te ajută la arderea grăsimilor.
Consumarea unor gustări pe timpul zilei, care să conțină mulți nutrienți și mai puține calorii, ne ajută să ne păstrăm energia pe timpul zilei și să scădem în greutate în același timp. Proteinele (și mișcarea) grăbesc creșterea masei musculare, ceea ce duce la îmbunătățirea metabolismului și la pierderea caloriilor. În schimb, fibrele ajută în cazul indigestiei și ne țin departe de grăsimi și zahăr. Deși nu există alimente care ard grăsimile în mod direct în timp ce sunt consumate, există posibilitatea alegerii unor variante care să ne ajute corpul să funcționeze la eficiență maximă.
1. Avocado umplut cu brânză Cottage
Dacă îți este poftă de ceva consistent, cremos și puțin aromat atunci un avocado umplut cu brânză Cottage este gustarea perfectă pentru tine. Scobește o jumătate de avocado și umple-o cu 60 de grame de brânză Cottage cu 1% grăsime. La 200 de calorii consumate, vei acumula 9 grame de proteine și 7 grame de fibre.
2. Ton mărunțit pe biscuiți din cereale
Dacă vrei să lași lactatele deoparte pentru o zi, o conservă de ton în apă este o altă sursă de proteine și o sursă de omega 3. Dacă vei adăuga tonul mărunțit pe 6 biscuiți din cereale, vei consuma 3 grame de fibre și 20 de grame de proteine.
3. Creveți cu avocado și iaurt grecesc
Poate nu te-ai gândit că fructele de mare pot fi consumate în locul unei gustări. Alături de câțiva creveți pune un iaurt grecesc slab și o pastă de avocado și vei obține gustarea perfectă. Această gustare îți va aduce un aport de 9 grame de proteine și 4 grame de fibre.
4. Smoothie de fructe de pădure
O gustare de fructe delicioasă, perfectă pentru dimineața. Amestecă puține fructe de pădure cu pudră de soia, puțin iaurt simplu sau iaurt grecesc și puțină miere. Pentru doar 139 de calorii consumate, vei acumula 9 grame de proteine și 4 grame de fibre.
5. Pară la cuptor cu Ricotta și scorțișoară
Brânza ricotta este bogată în proteine, iar perele sunt o bună sursă de fibre. Pune o pară tăiată în jumătate la cuptor pentru 10 minute. Adaugă apoi ricotta și presară puțină scorțișoară deasupra. Fiecare jumătate de pară conține 8 proteine și 5 grame de fibre pentru doar 170 de calorii consumate.
6. Soia verde
Un castron de soia verde fiartă conține 17 grame de proteine, 8 grame de fibre și 180 de calorii. Servește-le calde sau reci, asezonate cu sare.
7. Sparanghel cu ou fiert
Sparanghelul este bogat în fibre, iar oul conține multe proteine. Fierbe 15 bucăți de sparanghel și servește-le alături de un ou fiert tare. O astfel de gustare conține 126 de calorii, dintre care 11 grame de proteine și 5 grame de fibre.
8. Conopidă cu fasole albă
Pregătește din fasole albă boabe și usturoi copt o pastă pe care o poți întinde pe biscuiți de cereale atunci când îți este foame. Dacă dorești doar o gustare o poți combina cu câteva grame de conopidă crudă. Pentru 199 de calorii consumate, vei acumula 11 grame de proteine și 8 grame de fibre.
9. Toast cu nuci și pere
Este o gustare dulce de care sigur te vei bucura. Amestecă bucăți mici de pere cu nuci mărunțite și brânză cottage și pune acest amestec peste două felii de pâine prăjită. Pentru fiecare 200 de calorii consumate, vei acumula 11 grame de proteine și 3,5 grame de fibre.
10. Amestec mexican de legume în lipie
Dacă îți dorești o gustare cu o multitudine de arome pregătește o pastă guacamole din avocado, lime și sare. Apoi, amestecă bucăți de usturoi, boabe de fasole neagră, bucăți mici de brânză și salată verde mărunțită. Pune întregul amestec peste o lipie și servește. Astfel, pentru fiecare 200 de calorii consumate, vei acumula 13 grame de proteine și 10.5 grame de fibre.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.