10 detalii mai puţin ştiute despre Freddie Mercury, repovestite în filmul “Bohemian Rhapsody”

BISEXUAL, dar îndrăgostit pe viaţă de O FEMEIE. Lucruri nestiute despre Freddie Mercury, repovestite în filmul “Bohemian Rhapsody”.

Numele său real a fost Farrokh Bomi Bulsara şi s-a născut în Zanzibar. Freddie Mercury nu este doar vocea uriaşă care a urcat ”Queen” în topul muzicii rock a anilor ’80, ci şi artistul unei vieţi în care le-a încercat pe toate. Şi a păstrat ce e bun: muzica. Filmul “Bohemian Rhapsody” reaminteşte lucruri uitate de public şi pune accent pe unghere mai puţin ştiute ale personalităţii lui Mercury.

Lucruri mai putin cunoscute despre Freddie Mercury
– La vârsta de 17 ani, Freddie Mercury şi familia sa au fost forţaţi să plece din Zanzibar în Anglia. În tinereţe, Freddie a muncit pe aeroportul Heathrow, unde căra bagajele călătorilor. De altfel, anul acesta, pe 5 septembrie (ziua de naştere a artistului), angajaţii de pe Heathrow i-au adus un omagiu, dansând în faţa călătorilor pe melodiile trupei Queen.
– Deşi era cunoscut pentru ieşirile sale pe scenă, reuşind să electrizeze publicul, oamenii din anturajul artistului susţin că Mercury era foarte timid în viaţa sa personală, fiind unul dintre motivele pentru care a acordat foarte rar interviuri.
– Îi plăceau pisicile şi la un moment dat avea 10. De câte ori era în turneu, suna acasă să afle cum se simt animalele sale preferate. Avea chiar un cântec dedicat pisicilor sale (domnul Bad Guy).
– Freddie a obţinut o diplomă în artă şi design grafic la Ealing Art College, folosind ulterior cunoştinţele pentru a construi emblema trupei Queen.
– Între 1970 şi 1976 a început o relaţie cu Mary Austin, dar abia după trei ani, s-au mutat împreună. Freddie a cerut-o de soţie, însă în 1976 relaţia lor s-a terminat, după ce artistul i-a mărturisit orientarea sa bisexuală. Momentul se regăseşte şi în fimul lansat zilele acestea “Bohemian Rhapsody”. Freddie (interpretat de Rami Malek) îi spune lui Mary: “Cred că sunt bisexual”, iar ea îi răspunde “Nu, Freddie. Eşti gay”
– Freddie i-a dedicat lui Mary “Love Of My Life”, spunând despre ea: “Toate iubirile mele m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary, dar este imposibil. Singurul prieten pe care îl am este Mary şi nu vreau pe altcineva. Pentru mine, ea a fost precum o nevastă.”
– Mary Austin, cea care i-a rămas aproape toată viaţa sa, trăieşte şi azi, împreună cu familia ei, în casa artistului. Ea a rămas cu mare parte din avere, sume considerabile mergând şi către Jim Hutton (iubitul lui Freddie din perioada 1985-1991), dar şi către bucătarul şi asistentul său.
– Freddie Mercury era de religie zoroastrian (una dintre cele mai vechi religii ale populaţiei din Asia Centrală şi Iran). La moartea sa, un preot zoroastrian a ţinut slujba. A fost incinerat la cimitirul Kensal Green, iar singurul om care ştie unde se află îngropată cenuşa este Mary Austin.
– A murit la vârsta de 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991. Anunţase cu doar o zi înainte în mod public că este bolnav de SIDA: “Acum a venit timpul pentru ca prietenii şi fanii mei din toată lumea să afle adevărul şi sper că toată lumea se va alătura doctorilor mei în lupta acestei boli teribile. Intimitatea a fost mereu specială pentru mine”.

Related posts

Leave a Comment

sixteen + 1 =