​Persoanele vaccinate cu ambele doze mai stau în carantină dacă au contact direct cu un caz pozitiv?

21 aprilie 2021  |  07:18  |  👁 335 Vizualizari


​Persoanele vaccinate cu ambele doze mai stau în carantină dacă au contact direct cu un caz pozitiv?

Persoanele care au făcut ambele doze de vaccin şi au depăşit pragul de 10 zile de la administrarea celei de-a doua doză nu mai trebuie să stea în carantină dacă au luat contact direct cu o persoană confirmată cu COVID-19.

„Exceptarea de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate se aplică pentru persoanele care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză şi pentru care au trecut cel puţin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct”, potrivit hotărârii din 11 februarie 2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Sunt 1,3 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze şi care au beneficiul de a nu mai sta în carantintină la contactul cu o persoană confirmată cu noul virus, potrivit datelor Comitetului de vaccinare. ZF a luat în considerare datele transmise la 9 aprilie, adică în urmă cu 10 zile, termenul peste care intră în vigoare hotărârea prin care sunt exceptate de la carantină.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.