Vladimir Tulea, expertul hocus-pocus, coleg de arest cu Onea&Portocala pentru prejudicii INVENTATE in dosare grele

Faceti loc la Campina, ca vin baietii! Asa-zis-ul expert financiar Vladimir Silviu Tulea, cel care calcula prejudicii “din burta” in dosarele lucrate de Onea&gasca, se alatura paraditorilor care asteapta cu bagajul la usa.

Tulea, cel mai probabil urmarit penal pentru aparteneta sa la grupul infractional organizat constituit si condus de Lucian Onea, va trebui sa-si calculeze singur sansele de a scapa de arest. I-am sugera sa nu foloseasca regulile matematice aplicate in dosare.

Ce stim despre expertul hocus-pocus Vladimir Silviu Tulea:

– este expertul de casa al DNA Ploiesti, care “calcula” prejudicii fara nicio proba. In fapt, Tulea asculta supus ordinele lui Onea si scria upa dictare sumele pe care paraditorii le scoteau “din burta”.

– este fost CAP-ist (contabil la CAP Draganesti) si legat profesional si personal de regimul comunist

– nu a putut sa jure cu mana pe Biblie in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie: “Onorata instanta, nu pot sa pun mana pe Biblie… Sunt liber cugetator” (n.r. ateu).

Iata cele mai grele dosare al caror prejudiciu a fost inventat de CAP-istul Tulea Vladimir, la comanda grupului infractional Onea, Portocala, Savu&altii:

• CAZUL MIRCEA COSMA

 “Un al caz început de procurorul Mircea Negulescu şi pasat conducerii DNA Ploieşti în 2015, când era aproape gata, l-a vizat pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, vicepreşedinte al PSD (…). Lui Mircea Cosma i s-a pus în cârcă un aşa-zis abuz în serviciu legat de încheierea contractelor aferente lucrărilor de modernizare a drumului DJ 101 Buda – Nedelea din împrejurimile Ploieştiului, pentru care s-a stabilit un pretins prejudiciu de 6 milioane RON cu ajutorul specialistului DNA Vladimir Tulea (fost contabil la CAP Drăgăneşti). (…) condamnarea lui Mircea Cosma la fond (nedefinitivă) s-a dat pe abuz în serviciu, stabilindu-i-se un prejudiciu de 3,6 milioane lei, care nu reiese din nicio expertiză favorabilă sau contrarie aflată la dosar”.

• CAZUL LUKOIL

“Un caz care a zguduit România şi în special comunitatea petrolieră din judeţul Prahova a fost cel al Petrotel – Lukoil, în care directorii companiei au fost trimişi în judecată de procurorul Mircea Negulescu de la PCA Ploieşti sub acuzaţia că au produs statului un prejudiciu fabulos, de aproape 1,8 miliarde euro. 

Rechizitoriul a fost emis la data de 3 august 2015 (procurorul de caz fiind imediat promovat la DNA Ploieşti). Imaginea companiei a fost grav afectată prin informaţiile din anchetă oferite presei. La judecata de fond, însă, Tribunalul Prahova a constatat neregularitatea rechizitoriului prin care dosarul Lukoil a fost trimis în judecată şi a dispus remedierea respectivelor neregularităţi (care vizau şi calculul prejudiciului), urmând ca procurorul de caz să răspundă judecătorului dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată, însă acesta nu a răspuns instanţei de judecată în termenul legal”, a precizat luju.ro, care a citat și deciziile instanței de judecată a Tribunalului Prahova privind restituirea cauzei la parchet, dosarul fiind și în prezent în aceeași stare în care se afla și în ianuarie 2016 – restituit din cauza neregularităților din rechizitoriul nr. 254/P/2014 din 30.07.2015 emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

• CAZUL CHILIMAN

Același expert, fost contabil de CAP, umflă de zece mii de ori un împrumut de 67.000 de euro, prin adăugarea de 4 zerouri. Dosarul Chiliman ajunge astfel în top cu 670.000.000 de euro, sumă colosală pentru care procurorii au cerut arestarea și s-au pus sechestre. 

sursa: ph-online

Related posts

Leave a Comment

five × one =