Tinerii dezavantajați din Prahova și alte câteva județe au șansa să învețe gratuit o meserie!

70 de tineri din comunități dezavantajate, cu vârste între 18 și 24 de ani, beneficiază, prin  proiectul „Școală pentru o meserie, școală pentru viață!“, de cursuri de pregătire în diferite meserii, cum ar fi cea de brutar, bucătar, ospătar, tâmplar și lucrător în cultura plantelor.

Cursurile sunt organizate până în august 2019, la Ploiești, în cadrul Școlii de Meserii CONCORDIA, aparținând Organizației Umanitare CONCORDIA. 

Proiectul este susținut de Fundația Vodafone România cu o finanțare de aproximativ 200.000 de lei, prin programul ”Fondul pentru Fapte Bune”, și își propune să-i ajute pe tineri să se integreze din punct de vedere profesional și social.

Finantarea acordata asigura suportul logistic pentru desfasurarea cursurilor si costurile legate de resursele umane implicate in instruirea tinerilor: maistri, instructori, profesori, asistenti sociali.

Proiectul se adresează în principal tinerilor din judetele Prahova, Tulcea, Brasov, Buzau, Dambovita, Cluj, Vaslui, Dolj, Giurgiu si Ialomita, fără a se limita la acestea.

 Cursantilor le este asigurata cazarea, masa si transportul pe durata desfasurariiproiectului. Ulterior, tinerii sunt sprijiniti sa-si gaseasca un loc de munca la una dintre firmele care au semnat acorduri de parteneriat cu Organizatia Umanitara CONCORDIA.

În prezent, organizatia colaboreaza cu 8 companii din Bucuresti si judetul Prahova.

Related posts

Leave a Comment