Tabără de sculptură, cu ocazia Centenarului, în Parcul Municipal Vest. Fiecare artist va primi 10.000 de lei brut

Aleșii locali ploieșteni au aprobat joi, regulamentul pentru organizarea Taberei Naționale de Sculptură Monumentale – România 100. Fiecare artist participant va primi câte 10.000 de lei brut, iar operele realizate vor deveni proprietatea Primăriei Ploiești.

Tabăra Națională de Sculptură Monumentală – România 100 figurează în seria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri. În timpul ședinței, la propunerea consilierului Florin Sicoe, au fost aprobate mai multe amendamente cu privire la regulamentul de organizare al viitoare tabere.

Din start trebuie spus că evenimentul are loc în perioada 1 octombrie – 31 octombrie 2018, în Parcul Municipal Vest.

Fiecare sculptor care dorește să participe trebuie să trimită, până la data de 5 septembrie, pe adresa de e-mail a Casei de Cultură IL Caragiale Ploiești, 2-3 schițe sau fotografii cu modelul propus pentru lucrarea de artă, cinci fotografii ale lucrărilor recente de artă monumentală din alte tabere de creație, dar și un CV și fotografia artistului.

Artiștii de renume internațional selectați trebuie să confirme participarea până pe 25 septembrie 2018, în urma invitației transmise de Casa de Cultură IL Caragiale..

Regulamentul prevede că organizatorul, respectiv Casa de Cultură IL Caragiale, va pune la dispoziția artiștilor câte o cameră de cazare, dar și 2,5 metri cubi de marmură românească de Rușchița, dar și un onorariu, pentru fiecare artist selecționat, în cuantum de 10.000 de lei brut, impozabili, conform legislației în vigoare

Totodată, pe durata taberei, în sarcina municipalității intră și obligativitatea de a asigura corturi pentru fiecare sculptor în spațiul de lucru amenajat la Parcul Municipal Vest.

 

 

 

 

 

Observatorulph

Related posts

Leave a Comment