Știți ce este fierul forjat?

,,Fierul forjat” este tipul specific de fier si materialul traditional al fierarului. Fierul lucrat, literar inseamna fier forjat, termen care se refera la metoda de fabricare a metalului prin lucrarea lui repetata sub bătaia ciocanului.

În trecut, munca fierarului, prin urmare, a devenit cunoscuta ca Feronerie, un nume care a persistat pentru acest tip de artă chiar daca metalul utilizat putea chiar să nu fie metal forjat.

Azi cel mai utilizat material al fierarilor este oțelul care a devenit un produs industrial ieftin caruia ii lipsesc multe virtuti ale predecesorului sau.

Din punct de  vedere istoric fierul forjat era prelucrat de fierari utilizand tehnici traditionale atat în forjare cât si in constructie pentru a crea ”Lucrari Decorative din Fier Forjat”.

Azi termenul de “fier forjat” a devenit mult discutat și gresit interpretat, pentru a include toate elementele din fier forjat printre care si fonta, otelul la fel ca incorporarea tehnicilor moderne de constructie. Diferența dintre calitate si valoare este enorma.

Întrucât e inimaginabil să schimbi istoricile lucrari din piatră cu cele din cement, piatra turnata sau cement Portland, e ceva comun pentru vechiul Fier forjat să fie înlocuit cu oțelul ușor si sudarea electrica.

Related posts

Leave a Comment

Apreciaza-ne munca iar noi te rasplatim cu cele mai noi stiri !

close-link