România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare lecție de educație financiară susținută simultan

Românii au reușit să doboare un nou titlu Guiness World Records, după ce miercuri, 31 octombrie, de Ziua Internaționala a Economisirii, un număr de 13.230 de persoane din 25 de orașe din țară au participat la cea mai mare lecție de educație financiară, a anunțat inițiatorul acestei acțiuni, Banca Comercială Română (BCR), într-un comunicat de presă, transmis joi AGERPRES.

Recordul a fost omologat joi dimineață de către reprezentanții Guiness World Records. Pentru ca recordul să fie validat era necesară participarea simultană a cel putin 5.624 de persoane, acesta fiind numărul de participanți înregistrat în 2013 de o inițiativă similară din în SUA.

“Recordul aparține românilor și României, reușita este a noastră, a tuturor celor care au încredere că drumul spre prosperitate trece prin educație, drumul spre independența financiară trece prin educație. Recordul aparține oamenilor care au intrat în sălile de curs și celor care nu au reușit, dar și-au dorit.

Recordul aparține colegilor mei care demonstrează și cu această ocazie ca banking înseamnă în primul rând oameni și comunități în jurul unei misiuni comune.

Suntem mândri că am reușit să contribuim, prin mobilizarea exemplară a colegilor mei din bancă, la organizarea unui eveniment de o asemenea amploare în întreaga țară.

România are nevoie de încredere, iar aceasta încredere se naște din realizări, vine atunci cand demonstrăm că putem sa ne mobilizăm împreună pentru o cauza importantă, care ține de viitorul fiecăruia dintre noi. Responsabilitatea noastră este să punem la dispoziție resursele, inclusiv și mai ales educaționale, pentru a contribui la crearea de prosperitate în Romania”, a declarat Sergiu Manea, CEO BCR.

Conform datelor din cel mai recent studiu întocmit de Grupul Erste, un sfert dintre români nu economisesc deloc și doar 17% dintre români au economisirea printre priorități, restul pun deoparte doar ce le ramane la final de lună sau de an.

De asemenea, mai mult de o treime dintre români cred că nu sunt pricepuți să-și gestioneze banii, că nu au talent la acest lucru. Numărul românilor care se simt bine informați în ceea ce privește educația financiară crește de la an la an, astfel că o treime dintre români se consideră bine informați financiar, iar la capătul opus, 4 din 10 români cred că nu sunt deloc bine informați pe această temă.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este banca numărul 1 din România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR având la dispoziție cea mai mare rețea națională de ATM – cu peste 2.600 de bancomate și POS – cu 17.800 de terminale pentru plata cu cardul la comercianți, precum și servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking și E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene (UE), cu 47.000 de angajați ce deservesc 16,1 milioane de clienți în cadrul a 2.600 de filiale din șapte țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația și Serbia) .

Sursa: Agerpres

Related posts

Leave a Comment

Apreciaza-ne munca iar noi te rasplatim cu cele mai noi stiri !

close-link