Recomandările ISU Prahova pentru mini-vacanța de Sf. Maria

Pentru prevenirea unor evenimente nedorite în mini-vacanța de Sf. Maria, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a lansat un set de recomandări pentru cei care, cu precădere, își vor petrece timpul în zonele turistice.

„Având în vedere că, în această minivacanță, mulți dintre cetățeni vor alege să-și petreacă timpul liber cu precădere în zonele turistice, pentru ca distracția să nu fie tulburată de evenimente deosebite, cu urmări grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, I.S.U. Prahova recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de apărare împotriva incendiilor”, a anunțat ISU Prahova.

 

Astfel, pompierii militari precizează că se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii şi lăsarea nesupravegheată a acestora. „Focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare, iar la plecare trebuie stins”, este sfatul ISU Prahova., care precizează că „este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse”.

 

Instalarea corturilor, autoturismelor şi suprafeţelor de picnic este interzisă în afara locurilor de campare”, iar „în spaţiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau neomologate, iar lăsarea lor nesupravegheată, este interzisă”, recomandă ISU Prahova, care precizează că, „la cazare, turiştii sunt obligaţi să se informeze despre modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu”.

 

„Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 7 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple. Echipajele de intervenţie vor asigura misiunile specifice, în sistem integrat, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu cei din cadrul autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care vor fi organizate evenimente publice de amploare”, se precizează în comunicatul ISU Prahova, care a anunțat că aproximativ 230 de pompieri militari sunt pregătiți să intervină, în caz de pericol, în mini-vacanța de Sf. Maria.

 

 

Related posts

Leave a Comment