Reacția Veolia după eșuarea negocierilor cu Primăria Ploiești privind tariful la gigacalorie

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a declarat ieri că negocierile cu Veolia Energie Prahova privind tariful la gigacalorie au eșuat .

Reprezentanții companiei au transmis următorul punct de vedere:”Începând cu luna mai a anului 2017, s-a inițiat o serie de demersuri în cadrul unei proceduri de discuții amiabile referitoare la investițiile realizate în Ploiești, precum și asupra prețului gigacaloriei, când s-a trimis o notificare de revizuire a contractului, în sensul echilibrării acestuia.

 

După 3 luni de negocieri, fără rezultat, părțile au decis de comun acord să se recurgă la un expert extern. Acesta a efectuat inclusiv expertize tehnice prin care să se certifice faptic realizarea tuturor investițiilor, chiar și a acelora care au fost aprobate de către consilierii locali în perioada 2004-2014.

 

În toată această perioadă Veolia Energie Prahova a prezentat Concedentului și Expertului toate documentele și informațiile solicitate, a justificat toate costurile neacoperite de tarif și de formula de ajustare și a negociat cu bună credință.

 

După 5 luni de audit extern, inclusiv prezentarea concluziilor Raportului de expertiză într-o ședință comună, și încă 2 luni de negocieri nu s-a ajuns la niciun rezultat. Astfel s-a constatat eșecul negocierilor și în consecință se vor aplica prevederile Contractului de Concesiune.

 

Veolia Energie Prahova va continua să furnizeze agent termic pe întrega perioadă a sezonului rece 2018-2019”.

 

 

 

 

 

 

observatorulph

Related posts

Leave a Comment

Apreciaza-ne munca iar noi te rasplatim cu cele mai noi stiri !

close-link