Primarul Dobre are temă de la partid să critice guvernul. Aflați de ce

Adrian Dobre, să fie în trend cu Emil Boc, deși ajutat mai mult de cât s-ar fi așteptat de Guvernul PSD – ALDE, critică aspru modul în care ar urma să fie repartizate sumele de la bugetul de stat, precum și măsurile guvernamentale care vor influența în mod direct viitorul buget local al municipiului.

Citiți și Ploieștiul se degradează în timp ce PNL Prahova îl laudă pe Adrian Dobre

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, supărat pe măririle salariale ale subordonaților săi din primăria Ploiești, a susținut o conferință de presă în care spune că sumele pentru investiții, vor tinde către 0 (ZERO), din pricina angajaților cu salarii majorate!

Ajutat de Consiliul Județean Prahova și de Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială, pentru dotarea și construcția Centrului de Radioterapie de la Spitalul Municipal Ploiești – Schuller, Dobre spune că Primăria Ploiești nu are de unde să acopere cota parte care îi revine, pentru construcția clădirii.

Citiți și Consiliul Județean Prahova alocă jumătate din suma necesară construirii clădirii în care va funcționa laboratorul de radioterapie de la Spitalul Schuller

Ploieștiul pus pe butuci cu sprijinul edilului va primi tramvaie noi, cu ajutorul Guvernului României. Un obiectiv pe care primarul nu ș-i l-ar fi onorat sub nicio formă în acest mandat, așa cum a promis în campania electorală.

Concluzia: Ploieștiul nu este ajutat de Guvernul României, sau are un management defectuos?

„Anul trecut, tot de la Guvern, am primit cotă defalcată din TVA pentru echilibrare ca să ne ducă la suma din 2017. Anul acesta nu vom mai avea așa ceva. Anul ăsta echilibrarea se va face de către Consiliul Județean, pe niște criterii pe care noi, personal, la nivel de AMR, la nivel de primar, nu știm aceste formule de calcul. (…). Ne întoarcem cu câțiva ani în urmă. Putem vorbi chiar de o rebaronizare a țării pentru că nu este normal. Tot timpul se discută de autonomia autorităților publice locale, iar toate măsurile pe care noi le vedem de la nivel de Guvern sunt tocmai în a determina autoritățile publice locale și în special primăriile să fie la cheremul unor decizii ale unor voturi sentimentale-emoționale din consilii județene” a spus Adrian Dobre în cadrul conferinței de presă organizată ieri la sediul primăriei Ploiești.

Related posts

Leave a Comment

one × one =