Primăria Ploiești a pierdut procesul cu TCE

SC Transport Călători Express a dat în judecată, în 2017, Primăria Ploiești, pentru recuperarea TVA-ului la sumele aferente gratuităților acordate pensionarilor și elevilor, bani pe care societatea a fost obligată să le vireze la bugetul de stat deși nu le primise de la municipalitate.

Povestea legată de TVA-ul aferent plăților legate de gratuitate este mai veche. La un control al Curții de Conturi, efectuat în urmă cu mai mulți ani, s-a constatat că TCE nu a virat la bugetul de stat TVA-ul la sumele aferente gratuităților acordate pensionarilor și elevilor. Iar acest lucru s-a întâmplat pentru simplu fapt că TCE nu a primit de la bugetul local și sumele aferente TVA-ului pentru gratuitățile acordate pensionarilor și elevilor.

La scurt timp după controlul Curții de Conturi, pe rolul instanței a apărut chiar un proces prin care ANAF solicita plata TVA-ului, proces care s-a întins pe durata mai multor ani, până în 2016, când Înalta Curte de Casație și Justiție, printr-o decizie definitivă și irevocabilă, a stabilit că TCE este bun de plată.
Numai că, la rândul său, după ce a achitat sumele către ANAF, SC Transport Călători SA după ce a încercat pe cale amiabilă să recupereze sumele, pe bună dreptate, societatea a dat în judecată Primăria Ploiești.

Astăzi, magistrații de la Tribunalul Prahova au dat câștig de cauză TCE-ului și a obligat Primăria Ploiești la plata a peste 11 milioane de lei, reprezentând obligații suplimentare, reprezentând TVA și accesorii.

Decizia de astăzi a instanței nu este definitivă și poate fi contestată cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

 

 

 

 

 

 

Observatorulph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *