Parcul de la Sala Sporturilor își va schimba denumirea!

Numele Regelui Mihai I al României a fost propus pentru a da denumirea parcului de la Sala Sporturilor din Ploiești. Inițiativa aparține consilierului local, Florin Sicoie și are la bază omagierea fostului suveran la României. Legat de Ploiești, trebuie să ne amintim faptul în perioada interbelică, două bulevarde purtau numele regelui Carol I şi cel al regelui Ferdinand, întregitor al României Mari.

Consilierul local a argumentat propunerea sa, invocând dispariția numelor celor două bulevarde, iar procedura este destul de simplă și nu necisită multe formalități. “Comuniştii s-au grăbit să şteargă toate denumirile care aminteau de monarhie. Având în vedere că Ploieştiul de acum nu mai are nici Bulevardul Carol I, nici Bulevardul Ferdinand, ca în perioada interbelică, propun să dăm numele „Regele Mihai” parcului de la Sala Sporturilor. Ar fi o măsură care nu presupune schimbarea altor acte”.

În cadrul ședinței din data de 31 octombrie 2018, Florin Sicoie a solicitat și schimbarea denumirii Spitalului Municipal Ploiești prin revenirea la vechiul nume Spitalul „Schuller-Sfetescu”, în memoria fondatorilor spitalului. În rândul fondatorilor de spitale din Ploiești, este de amintit și marele filantrop Gheorghe Boldescu, cel care a construit spitalul care îi poartă numele și astăzi, însă despre întreaga poveste a acestuia sunt multe de spus și vă promitem că revenim într-un material viitor.

Citiți și Consiliul Județean Prahova a finalizat asfaltarea drumului către Cabana Gura Diham!

Related posts

Leave a Comment

Apreciaza-ne munca iar noi te rasplatim cu cele mai noi stiri !

close-link