Negulescu, anchetat de Kovesi

Asta-i buna! Directia Nationala Anticoruptie reactiveaza strategia pe care a aplicat-o in cazul fostului procuror Emilian Eva, caruia i-a facut dosar penal, dupa ce a fost om de nadejde in parchetul anticoruptie, si in cazul ex-procurorului Mircea Negulescu, aka Zdreanta, aka Portocala.

Pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost inregistrat in data de 19 aprilie 2018 dosarul cu nr. 1043/1/2018 (facsimil), avand ca obiect “confirmare redeschidere urmarire penala (art. 335 alin. 4 CPP), la solicitarea DNA, fata de fostul procuror Mircea Negulescu. Cererea DNA urmeaza sa fie judecata miercuri, 25 aprilie 2018, de judecatoarea suprema Leontina Serban, care va decide daca se impune sau nu redeschiderea urmaririi penale fata de Negulescu.

Dosarul care fusese clasat, probabil cand Negulescu era inca procuror la DNA Ploiesit, fusese deschis in urma unei plangeri facute in 2015 de catre o persoana cercetata de Negulescu, si ar viza potrivit unor surse judiciare citate de Libertatea, modul in care Portocala ar fi achizitionat un teren in apropierea Ploiestiului, teren pe care fiul acestuia si-ar fi construit o casa. Potrivit acestor surse,Negulescu ar fi intocmit o serie de documente false pentru a-l determina pe primarul localitatii unde se afla terenul sa ii acorde fiului sau titlul de “tanarul comunei”, distinctie in baza careia sa primeasca si respectivul teren. In plangerea penala pe numele lui Negulescu s-ar fi reclamat si faptul ca pentru ridicarea casei, procurorul Portocala ar fi primit materialele de constructie de la persoane pe care le cerceta in dosare penale.

Trebuie precizat ca in presa au aparut imaginile cu vila ridicata de procurorul Negulescu, precum si marturii ale autoritatilor care confirmau o parte din acuzatiile cuprinse in plangerea penala depusa la DNA in 2015.

Cu toate acestea, plangerea cu acuzatiile de mai sus aduse lui Portocala a stat in nelucrare o buna perioada de timp, pentru ca in final sa se dispuna clasarea.

In 2018, insa, DNA cere redeschiderea dosarului vizandu-l pe Negulescu, solicitarea procurorilor anticoruptie venind intr-un context extrem de interesant. Mai exact, DNA vrea sa il ancheteze pe Portocala, cunoscut om de baza al unitatii de elita DNA Ploiesti (structura de parchet laudata intens de Kovesi) care se lauda ca se duce la Kovesi pentru a lua aprobari pe dosare, dupa ce acesta a fost exclus din magistratura si dupa ce in presa au aparut mai multe inregistrari cu modul de lucru al acestuia in cauzele penale care vizau importante nume din judetul Prahova, precum Sebastian Ghita, Vlad Cosma, Mircea Cosma, etc.

Related posts

Leave a Comment

Apreciaza-ne munca iar noi te rasplatim cu cele mai noi stiri !

close-link