Josu de Solaun, celebrul pianist spaniol, va cânta la Filarmonica “Paul Constantinescu”

Iubitorii de muzică clasică se vor bucura de un nou concert de ţinută la Filarmonica “Paul Constantinescu” pe data de 14.02.2019, ora 19:00.

Josu de Solaun se va întâlni din nou cu publicul prahovean interpretând, la pian, Concertul nr. 2, în Sol major, op. 44 de Piotr Ilici Ceaikovski. Pianistul spaniol a absolvit studiile la Manhattan School of Music şi este câștigătorul Premiului I la secțiunea pian în cadrul Concursului Internațional George Enescu – ediția a XIII-a precum și al Concursului José Iturbi, editia a XV-a. A cântat ca solist sub bagheta dirijorilor Bruno Aprea, Ramón Tébar, Justus Frantz, Francesco Angelico, Alvise Casellati, Marco de Prosperis, Yaron Traub alături de orchestra Teatrului Mariinsky, a Filarmonicii La Fenice din Veneția, a Filarmonicii George Enescu, etc.
Josu de Solaun îmbină, în prezent, activitatea concertistică cu cea didactică la Houston State University.

În partea a doua a concertului, sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru, orchestra filarmonicii va interpreta Suita Simfonică „Raduz și Mahulena”, de Josef Suk.
Biletele se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală sau pot fi cumparate online, pe www.filarmonicaploiesti.eu.

 

Related posts

Leave a Comment