Federația Română de Fotbal își alege astăzi președintele

Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan sunt cei patru candidaţi. Batălia se va da între Lupescu și Burleanu, între fotbal și diletantism.După supremația lui Mircea Sandu, într-o perioadă plină de scandaluri și controverse, dar în care a strălucit o generație, a venit mandatul lui Răzvan Burleanu. Din nou scandaluri și controverse, existând suspiciunea că o nulitate fotbalistică a fost promovată de ”sistem”. De această dată au lipsit rezultatele.

Burleanu și-a trecut în ”palmares” încă o ratare a calificării echipei naționale, promovându-l și susținându-l obsesiv și complet nejustificat pe neamțul Daum. Într-o permanentă campanie pentru propria imagine, Burleanu nu a avut nici măcar bărbăția să-și asume insuccesul.

Cooptarea târzie a lui Cosmin Contra, când nu se mai putea face nimic matematic pentru calificare, a avut totuși un plus. Măcar există speranțe pentru viitor. Contra a lăsat acasă jucători etern obosiți și fără perspective și a început să construiască. Au venit și rezultatele, iar naționala de fotbal arată altfel, în sensul bun. Burleanu nu are însă niciun merit. Ar fi avut dacă accepta schimbarea cu mult timp înainte. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este cel mai tânăr şef de la Casa Fotbalului, ajungând în funcţie în 2014, la vârsta de 29 de ani. Plecat atunci din postura de outsider, principalul favorit fiind Gheorghe Popescu, Burleanu a beneficiat din plin de condamnarea fostului internaţional în Dosarul Transferurilor, cu doar o zi înaintea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FRF.

Răzvan Burleanu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal şi al celei europene, a câştigat alegerile FRF din 2014, învingându-l în turul doi pe fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram. El a beneficiat atunci şi de ajutorul acordat de candidaţii Gheorghe Chivorchian şi Marcel Puşcaş, care i-au cedat voturile şi care au ocupat ulterior funcţii de conducere în federaţie.

Principalul său contracandidat este un adevărat om de fotbal, exponent al ”generației de aur”, Ionuț Lupescu. La 49 de ani, fiul fostului mare fotbalist Nicolae Lupescu s-a decis destul de greu să candideze pentru funcţia supremă în fotbalul românesc, după ce a renunţat la postul de director tehnic al UEFA.
Ca jucător, Ionuţ Lupescu s-a făcut remarcat la Dinamo Bucureşti, echipă pentru care a jucat în mai multe rânduri, şi la echipa naţională a României, unde are 74 de selecţii. În străinătate, Lupescu a jucat la Bayer Leverkusen, Borussia Moenchengladbach, Bursaspor şi Al Hilal.

La UEFA, Ionuţ Lupescu, poreclit „Kaiserul”, a condus departamentul tehnic, alături de celebrul tehnician englez Sir Alex Ferguson, ocupându-se şi de dezvoltarea fotbalului.

Nu există termeni de comparație în CV-urile celor doi, iar votul de astăzi va arăta dacă FRF va fi a fotbalului sau a nulității profesionale absolute, îmbrăcată în hainele umbrite de epoleți.

Related posts

Leave a Comment

Apreciaza-ne munca iar noi te rasplatim cu cele mai noi stiri !

close-link