Exclusiv – În sfârşit Câmpina va avea o centură ocolitoare

În perioada 2000-2004 Consiliul Judeţean Prahova a demarat Proiectul de Modernizare a DJ 102 I, drum care face legătura între judeţul Prahova, respectiv DN1, şi judeţul Braşov, respectiv DN1A.

Oportunitatea acestui obiectiv de investiţii a constat la momentul respectiv, şi şi-a păstrat actualitatea, în necesitatea amenajării unui drum care să asigure legătura cu judeţul Braşov în perioada desfăşurării lucrărilor la autostrada A3, tronsonul Comarnic-Braşov.

Având în vedere importanţa acestui drum Consiliul Judeţean Prahova a demarat actualizarea proiectului tehnic şi a solicitat fonduri guvernamentale, în acest moment, acest obiectiv aflându-se în procedura de achiziţie. Pentru fluidizarea traficului pe DN1 şi pentru degajarea traficului din zona municipiului Câmpina s-a ajuns la concluzia, împreună cu Ministerul Transporturilor că ar fi necesară construirea unei variante ocolitoare a municipiului Câmpina.

Această variantă de ocolire a municipiului Câmpina a fost identificată în teren, împreună cu autorităţile publice locale din Băneşti, Câmpina şi Telega. Consiliul Judetean Prahova a susţinut necesitatea realizării acestui drum la Ministerul Transporturilor, reuşind să convingă în privinţa necesităţii şi oportunităţii proiectului. Drept pentru care, Ministerul Transporturilor a aprobat Implementarea cu finanţare de la Bugetul de Stat a obiectivelor de infrastructură rutieră, fundamentate din punct de vedere tehnico-economic, neincluse însă în Master-Planul General de Transport al României.

Unul dintre aceste obiective este cel referitor la ”Elaborarea studiului de fezabilitate şi proiect tehnic pentru varianta de ocolire Câmpina, cu o lungime de 7,50 km şi o valoare estimată de 103.500.000 lei fără TVA”.

Related posts

Leave a Comment

13 + 11 =